Dag76: Fremantle

Vroeg wakker vandaag, dus tijd voor iets met een “verre” verplaatsing. Op naar Penguin Island. Bus 999 naar Murdoch Station (chauffeur van de bus dacht dat hij daar niet passeerde, medepassagier moest hem corrigeren), trein naar Rockingham en dan nog een bus naar het strand van Rockingham en tenslotte nog 10 minuutjes stappen. Daar had ik dan geluk dat ik de laatste plaats op de “Dolphin, Sealion & Penguin cruise” kon innmemen. Ik moet zeggen, ik ben blij dat ik geweest ben. Je kreeg echt veel informatie over de beestjes onderweg. We hebben redelijk lang het gezelschap gehad van een 5 dolfijnen (2 moeder met elk een kalf, en 1 andere), we konden een paar mooie rotsformaties, lees versteende boomwortels enzo van dichtbij bekijken. Ondertussen zweefden de pelikanen en sternen om ons heen. Daarna kwam er nog een eiland waar de pelikanen hun metgezellen het hof aan het maken waren en waar wat verder op het strand een zeeleeuw lag te zonnen.
Tenslotte Penguin Island. Een reservaat met 3 pelikanen kolonies, goed afgeschermd van het publiek. We mochten enkel over 2 stranden en speciaal aangelegde paden wandelen. Er was ook een verzorgingscentrum waar een 10-tal pinguins op bepaalde uren gevoederd worden. Ze zaten in verschillene stadia van de vederwissel, wat leuke verschillen toonde. Maar een massa, massa volk daar. Ik heb mijn rondje gedaan en dan gezorgd dat ik weg was. Velen namen ook de ferry niet maar wandelden over de zandbank van het vaste land naar het eiland, water tot over hun middel.
Bus, trein, bus terug en op de eerste verdieping van het hotel op de hoek van de straat wat biertjes gedronken met zicht op het gebeuren onder mij. Meer moest het zijn.1 opmerking:

Anoniem zei

happy 2018 Nico !!
Rudi :-)