Dag56: Road to Mount Field National Park

Terug wat nattigheid aan het venster bij het wakker worden en bij het slingerend doorkruisen van de bergketen(s) van het Craddle Mountain/Lake St Clair NP. Aan de andere kant wachtte geluk de zon.
Bij Lake St Clair even het visitorcenter binnen om bij de ranger te horen wat de leuke wandelingen zijn... Aangezien het al 11u was (bijna 2u rijden verder dus), zou het niet mogelijk zijn om een dagwandeling te doen, vond hij. Hij raadde wel Mt Rufus track aan, maar dan halverwege oversteken naar de andere kant en zo terug.... Tuurlijk.  Mt Rufus Circuit was 18 km aangegeven (en 7u), dus moet het al zwaar fout lopen als ik geen 3 gemiddeld zou halen....

Het padje was, anders dan bijna alle voorgaande wandelingen, gewoon een 1 persoon rotsachtig slingerpadje tussen bomen en struiken door. Mt Rufus track steeg maar zeer langzaam, maar wel door een mooi open bos en struiken, afgewerkt met wat blauwe lucht en hier en daar een serieuse modderpoel. Vanaf de afslag naar Shadow Lake Track, die ik dus niet nam, begon het pas echt te stijgen, even toch. Die 700 meter stijging waren er uiteindelijk in 3 zware stukken, tussendoor bleef het gelijkmatig stijgen. Ondertussen kwamen ook de talrijke meren van dit NP mooi in zicht. ’t Was genieten. Uiteindelijk deed ik de 8km naar de top in 2,5u.  Wind dat er stond. Gelukkig ook een torentje om de top aan te geven, waarachter het goed schuilen was.

De afdaling was dus serieus wat langer en compleet anders. Eerst als berggeiten over rotsen, dan door verschillende soorten bos en struiken. Hier en daar was het paadje niet echt duidelijk en soms moest je de struiken aan de kant duwen/stappen.  Andere delen waren dan een soort plateaus, weeral met kleurrijke struiken en plassen. Het laatste stuk was dan helemaal door 3 soorten bomen. Aan het eind dan een ommetje naar Platypus Bay om de vogelbekdieren te zien, maar die waren helaas elders aan het spelen en het allerlaatste stuk langs het strandje van het meer in de hoop toch nog een van die beestjes te zien. Uiteindelijk 21,5 km in 5,5u gedaan, maar vooral genoten.


Dan moest ik nog zien waar ik ging overnachten.... via booking en “in de buurt” uiteindelijk iets betaalbaars gevonden op 1,5u rijden, bij Mount Field National Park, eentje die op mijn “misschien”-lijstje voor morgen stond, bij deze dus: zeker.
Geen opmerkingen: