Dag65: Uluru-tour dag1

Om 5u50 kwamen ze me oppikken, nog even langs hun kantoor om de incheck te bevestigen (geen idee wat de toegevoegde waarde hiervan is) en hop, on the road.  Ondertussen nog snel e ven Imoova (site voor drivebacks) checken, niks voor vrijdag of zaterdag, de site van Qantas, vrijdag vluchten ook  vol, dan maar telefoontje naar Greyhound om ticket naar Adelaide te boeken voor dde vrijdag, de YHA teruggeboekt in Adelaide voor zaterdag en een vlucht naar Perth voor zondag. Ik zal dus in Perth zijn op kerst. Alles geregeld, behalve slaapplaats in Perth, maar ik kon met een gerust gedacht de tour beleven, want ik had echt geen zin om nog een paar dagen niksend rond te hangen in Alice Springs.
Met 21 waren we voor deze trip: een ouder spaans koppel, een tasmaanse & duitser die in Pataya wonen, een Utrechts koppel op huwelijkreis, een peruviaans/zwitserse, een taiwanees, een finse, een frans koppel met dochter  en de rest waren van die jonge duitsers die na hun humaniora een jaar work/holiday komen doen.
De dag begon met een aantal uren doorheen de outbak & bush te rijden. Verschillende grassen,struiken en boompjes groeien er op de rode zandgrond. Af en toe zie je de een weggetje naar een of ander catllestation en dan heb je opeens een roadhouse/tankstation.
Onze eerste echte stop was aan Kings Canyon ietwat na de middag. Gesloten omdat het meer dan 36 graden warm was, maar onder begeleiding van onze jonge tourgids Jayden mochten we blijkbaar toch door. We volgden heel op ’t gemak een pad deels langs het zuiden canyon rand. Mooie gelaagde rotsformaties en  af en toe een zicht op de groenere bodem van de canyon en de “garden of eden”, een meertje in de canyon met daardoor wat meer begroeiing. Veel drinken en veel rustpunten (teveel op ’t gemak voor mij, maar soit, iedereen moet mee) en uiteindelijk 3u over die geen  5 km retour, maar ’t was mooi.

Terug wat rijden en uiteindelijk kwamen we bij onze slaapplaats. Een plek in de open vlakte waar we onze swags konden neergooien en onder blote hemel slapen. Eten werd gemaakt op een kampvuur. Genieten van de sterren en slapen dus. Tot ik wakker werd van heel wat gejeuk... de mieren hadden met gevonden. Alles afschudden en uitkloppen en een paar meter verder opnieuw installeren.Geen opmerkingen: