Dag26: Road to Ross

De rest van de kust tot Greymouth was even mooi. Vanaf Greymouth tot Hokitika was de weg wat meer inland, zonder de geweldige zichten. Hokitika zelf was het laatste dorp voor je verder naar eht zuiden trekt, waar blijkbaar enkel nog maar samenraapsels van huizen zijn (ofzo). Bewerken en verkopen van jade lijkt wel de kern van  het verhaal te zijn. De ene winkel tegen de andere en toch zoals veel van die andere dorpen/steden inNZ ontbreekt er woonst en leven. Er is wel een cinema en een vervallen theater en een soort dijk die het dorp moet beschermen van de zee. Er is ook ‘The National Kiwi Centre’. Allen daarheen dus.... Blijkt de tent eigenlijk een veredeld aquarium te zijn waar ze ook een Kiwi hebben. Soit, ik heb een kiwi van dichtbij gezien! Verder nog hele grote tank met alen (small fin eels, waarvan de oudste 120 jaar moet zijn) en nog een paar leuke visjes als de polypterus en nog een handvol kikkers.



Daarna had ik het daar wel gezien en heb ik de roadrunner verder op wandel genomen langs Lake Kaniere met de Dorothy Falls. Leuk zonder meer. Daarna nog wat verder tot aan de Hokitika Gorge. Terug een mooi stukje natuur waar een rivier met grijs/wit/blauw water doorstroomt, de kleuren komen van gletsjerwater en ‘rockflower’. De zandvliegjes van de westkust waren er eindelijk ook mij te verwelkomen.




Op het traject naar het zuiden lag er ook nog het mooie Lake Mahinapua en wat verder het oude gouddelversstadje Ross. Daar had je volgens de Lonely Planet een  ‘hidden gem’: het Empire Hotel en Bar. Een waarachtig authentieke bruine kroeg. Met een meertje voor de deur in een open mijnput  en een campsite erbij zo bleek. Een ideaal moment om de riem er af te leggen en de plannen om door te rijden naar Okarito op te bergen. Zelf nog even de benen gestrekt langs de Water Race Walk langs verlaten mijnputten, huisjes en aanvoerpunten van water om het goud te zoeken. Vanop het kerkhof heb je een mooi zicht op de omgeving. Daarna de pub in voor een venison steak met wat Black biertjes.

Geen opmerkingen: