Dag22: Abel Tasman National Park: Anchorage Bay – Marahua & Golden Bay

‘s ochtend kregen pannenkoeken met fruit en honing voor ontbijt, werden we weer op het strand gedropt en ging elk zijn weg.  Op de eerste heuveltop had je al meteen weer een prachtzicht op Torrent & Anchorage Bay. In een vlotte 3uur stapte ik het park uit onder de brandende zon, na nog een korte tussenstop in de mooie Apple Tree Bay. Ondertussen zag ik ook velen de andere kant op kayakken, waarschijnlijk ook een mooie manier om het park te verkennen. 

Daarna terug mijn Roadrunner in en via de omhoog en omlaag slingerende wegen richting Takaka en eens de Golden Bay in zicht kwam, begonnen de pretlichtjes in de ogen weer te branden: je rijdt die prachtige groene vlakke vallei binnen vanop die grote hoogte, aan de andere kant staan die reuzen van Kahurangi National Park daar geweldig te wezen en in de verte glinstert die blauwe zee.....
In Takaka was een eerste stop bij de wonderlijke ‘Pupu-springs’, een zoetwaterbron die blijkbaar 14000 liter per seconde spuit, maar die ook wonderlijke kleuren heeft en met algen en dergelijk doorspekt is. Daarna ben ik nog iets hoger gegaan, naar de Pupu Hydro Walkway, een rondje op de bergflank langs een riviertje die levada-gewijs (denk Madeira) naar een watercentrale geleid wordt. Leuk rondje van anderhalf uur.
Eindpunt van de dag was het motorcamp in Collingwood. Helaas geen sterrenhemel als gister, noch zonsondergang zoals ik Kaiteriteri. De weersvoorspelling voor de komende dagen is dan ook wat minder. Op naar ’t volgende J

3 opmerkingen:

Anoniem zei

We zijn weer 'bijgelezen' en genieten met je mee :-)

Dat de aangegeven tijden van wandelingen voor jou totaal niet kloppen, kan ik me voorstellen. Wij hadden 2 kinderen bij die om de haverklap stoppen om iets op te rapen, een koekje te eten, ergens op te klauteren... en voor ons gezelschap waren de tijden wel altijd perfect juist. Ze zijn dus niet echt op doorwinterde stappers berekend ;-)

Nog veel plezier. We kijken uit naar volgende verslagen!

Karen en Frank zei

Anoniem uit de vorige reactie = Karen en Frank :-)

Shamrockske zei

Karen,

;)