Dag119: Fraser Island Tour: Dag2 (11/02/2018)


Met ietwat kleine oogjes beginnen we aan dag 2 en Eli Creek, een zoetwater kreek dat ee n paar miljoen liter per week in zee stort is heerlijk als bad bij gebrek aan douche in het kamp. Het frisse water neemt je een paar honderd meter mee in zijn strooom, gezellig drijven, afkoelen en afspoelen. En opnieuw, en opnieuw en opnieuw.
Daarna rijden we verder tot aan een scheepswrak. De Maheno moest eigenlijk naar Japan gesleept worden, maar is in een storm losgeraakt en ligt nu te vergaan op het strand, zo’n derde boven water, de rest bedolven onder het zand.
Na de lunch gaan we naar de Champagne Pools, mijn hoogtepunt van de dag. Poelen in rotsen waar de zeegolven overslaan en bruisen als.... champagne. Het prachtige golvenspel, de hete zon op je huid en het gebruis. Prachtig!
Op de terugweg stoppen we nog even aan Indian Head om het de vorm van het eiland (120kmX35km) enigszins te bewonderen.

Na het eten gaan we terug het strand op om van het lichtspektakel te genieten. Echt prachtig hoe bijna 2 uur lang een onweer voorbij trekt een eindje over de zee met een bijna continue gebliksem terwijl we met ons drankje in de hand liggen te kijken, er af en toe een dingo voorbij geslopen komt en er alweer een deuntje uit de auto schalt. Hoogtepunt van de avond zowaar, die zeker dat van de dag overtreft.
Uiteindelijk begint het dan toch te druppen en tegen dat het echt begint te genieten blijven nog Macca, Chloe, Katie en ik op het strand over. Macca vindt er niks beter op dan over het strand te rijden aan 20 per uur terwijl allerhande songs luidop meegezongen worden... volgende hoogtepunt dus...
En om te eindigen klaart de hemel op en kunnen we weer naar de sterren staren tot een gat in de nacht.Geen opmerkingen: