Dag118: Fraser Island Tour: Dag1 (10/02/2018)


Alweer een vroege dag: om 6u30 safety briefing en tegen 7u15 onderweg met 4 4x4 voertuigen en een 30-tal personen, tot 8 per voertuig en om beurten rijden, zolang je ouder bent dan 21 en je rijbewijs hebt J  Eerst door de stad, de ferry op en een 3 kwartier later de ferry af, de 4x4 op en het zand in. Eerst langsheen hobbelige baantjes doorheen het bos tot aan Lake Birrabeen, een prachig blauw zoetwatermeer dat niet door een rivier gevoed wordt en ook niet naar zee stroomt. Het is er gewoon op zijn eigen. Het zand met hoog silicium gehalte zorgt voor het filteren van het water en de mooie kleur. De eerste duik en plons van de dag is al meteen een voltreffer.
De groep is groot en er ontstaat al snel een 2-deling rond de jonge (zwitsers)duitsen en wat oudere engelsen. De andere (zweden, ikke, canadezen en NL’ers) sluiten meeestal aan bij de engelse kliek.
Daarna gaan we naar Lake Boomanijn, een zelfde verhaal maar door een ander soort zand krijgen we hier een rode kleur... fascinerend en plons 2 van de dag is gezellig en leuk.
Ik mag rijden en we rijden eerst naar onze campeerplaats, doorheen het bos en later op het strand, gezellig sjezen aan 80 per uur. Het stuurt wat losser en de wagen hobbelt en slingert wat meer doorheen het zachte zand. We zien ook al onze eerste dingo. Het volgende stukje is over het zand terug tot aan de parkeer plaats waar we op een groot halfuurtje doorheen een bospad en over een zandvlakte tot Lake Wabby gaan. Het ijskoude meer doet deugd in de hete zon.  Terugwandelen, terug naar het kamp, eten en een bescheiden feestje met stargazen vanop het strand naast de 4x4 van Macca, onze gids terwijl de muziek lekker meebonkt en rockt.  Een geslaagde dagje J   


Geen opmerkingen: