Dag112: Rockhampton & Mayella Farm (05/02/2018)

Na een rusteloze nacht (vertrekkers en aankomers in mijn dorm zo rond 3u, met het nodige kabaal en onrust, waardoor ik om 5u nog wakker was), toch vroeg in actie om de eerste tour te doen in de Capricorn Caves. Een “bovengronds” en “droog” grottencomplex. Iets minder stalagtieten en mieten dan andere plaatsen, maar mooie koraal-achtige dingen en kamers en  die verrekte wortels van die vijgenbomen die tot ver onder de oppervlakte hun weg maken (veel verder dan ze bovengronds hoog zijn). De locatie wordt ook gebruikt voor trouwfeesten en de opvoering van een opera en is voor het grootste deel rolstoeltoegankelijk. Leuke bedoening, behalve dan het liedje dat ze gebruiken om de goeie accoustic aan te tonen... dat ellendige halleluja... L

Vandaar ben ik dan naar de andere kant van Rockhampton gereden om de Koorana Crocodile farm te bezoeken. Een plaats waar ze van die beestjes kweken om hun vel en waar ze ook beesten opvangen die elders “kwaad” doen. De gids is een ongelooflijk meeslepende verteller. De beesten zijn ook ongelooflijk... tot 5,5m groot en hun gevaar wordt ook aangetoond door ze stukken kip toe te gooien aan de waterrand waar ze normaal jagen. Hun snelheid en klapkracht van de kaken is onvoorstelbaar.

Gezien het stralende zonnetje; daarna even gecheckt hoe het zat op Mayella Farm en alles was beter. De auto in en 2u rijden om daar te geraken. Een mooie rit door de velden, bosjes en glooiende landschap. Daar zou ik dan een dagje ‘ondergedompeld’ worden in het dagelijkse leven op de farm. Eerst gaan we in de achterbak van de auto om een stuk omheining te herstellen. Daarna mochten we kalfje melk geven, om tenslotte omringd door nieuwsgierige koeibeesten en bottletrees van een mooie zonsondergang te genieten. Net voor het slapen gaan mocht ik dan nog een kangaroe-jonkie de volle 23ml melk geven. Het beestje was gevonden in de buidel van zijn overreden moeder.


Geen opmerkingen: