Dag95: Cairns: Waterfall Tour (19/01/2018)

Tijd voor wat actie en met Uncle Brian’s ga ik op verkenning in de buurt van Atherton waar diverse mooie watervallen en plassen liggen. Een knettergekke chauffeur zorgt voor de nodige sfeer van het begin (ergens rond 8u) tot het eind (ergens rond 19u30): meermaals rond rondepunten rijden, U-turns nemen, muziek, verhalen, spelletjes, .... we worden goed beziggehouden en gestimuleerd om met de anderen bezig te zijn. Gezellig.  Ook de groep is ietwat verrassend: maar 4 duitsers, 4 hollanders, 2 zweedse, 1 deense maar vooral 4 schotten en een Welshman en de eenzame oostenrijker ne zowaar een australische  niet te vergeten.
Eerste stop waren de Boulders in Babinda, het natste dorp van australie, waar een romeo&julia legende de achtergrond vormt bij de grote stenen en stroomversnellingen. In een rustiger gedeelte plonzen we alvast een eerste keer.
Tweede stop zijn de Josephine Falls, waar we normaal over een rots naar beneden in het water zouden moeten kunnen glijden, maar de regen van de voorbij dagen zorgt ervoor dat de rivier daarvoor te gevaarlijk kolkt.
Wat rijden tot de lunchplaats nabij de Millaa Millaa Falls, waar Peter André naar het schijnt de videoclip van zijn “Mysterious Girl” heeft opgenomen en diverse showergel commercials. We kunnen achter de waterval zelf zwemmen en dan er doorheen natuurlijk. Afsluitend maken we een fotoshoot zoals in de commercials met zwiepende haren uit het water met bijhorende waterstraal. En jahoor, ook met mijn kapsel lukt het ietwat, al verzinkt het in het niets bij wat de meisjes konden met hun lange haren.
Tenslotte was er nog Lake Eacham, de krater van een vulkaan met zowaar warm water (de andere waren nogal koud), al was die niet zo leuk als de vorige.

’s Avonds dan nog even naar Gilligan’s waar onze gekkerd zou trakteren, maar wie hebben we niet gezien.... Er speelde wel een goeie band. JGeen opmerkingen: