Dag80: Exmouth Tour: dag2: Road to Kalbarri (03/01/2018)

Hoera! Ik ben jarig en ik ga vandaag veel in een busje zitten J
Eerste stop was Greenlough wildlife & bird park, Een opvangcentrum voor gewonde & verlaten dieren. Emoes, allerlei soorten kangaroes, vogels, een dromedaris,krokodillen en veel meer. Liefhebbers konden zelf (tegen betaling) een baby kangaroe knuffelen. En we kregen elk een zakje om de dieren te voederen. Een beetje geforceerd naar mijn aanvoelen, maar een mooie gelegenheid om de verschillende dieren eens van dichtbij te zien.
Daarna was het verder rijden tot Hutt River, een apart land eigenlijk. Na een discussie over graanprijzen heeft de eigenaar van een farm de wetgeving wat uigeplozen en gemerkt dat alle land verder dan 50km van de Swan River eigenlijk nooit geclaimd als deel van AustraliĆ« en heeft hij dus zijn farm als onafhankelijk land geclaimd. Nu wonen er maar 10-tal mensen, maar toch eigen valuta, postzegels en dergelijke meer. Een leuke gimmick ;)  Die man is ondertussen 92 en heeft de boel aan zijn zoon overgelaten, maar hangt er nog rond om de touristen te verwelkomen met leuke verhalen met de nodige flair gebracht.

Tenslotte reden we langs de Kalbarri Coast, een soort Great Ocean Road met rotsen in de blauwe groene zee en de dag werd afgesloten met een zwemtje in de rivier/zeemonding en een mooie zondsondergang. En sjokoladetaart voor dessert ;)







Geen opmerkingen: