The Tragically Hip @ AB

Atlijd een belevenis en eigenlijk steeds een must, The Tragically Hip live. Zo ook gisteravond in "den AB". Een band die er staat met hun eigen sound, herkenbaar van uuuuuuuren ver, een weirdo zanger die alles geeft (of toch bezweette zakdoekjes die hij als een volleerde Elvis over zijn voorhoofd veegt en het publiek ingooit), monkey gewijs over het podium struint en een gelukzalige lach op zijn gezicht, ondertussen zijn atypische teksten zingt en het publiek meezuigt, terwijl de rest van de makkers cool hun ding staan te doen, de roadie een paar keer de microfoon komt vervangen, er halverwege een nummer één van de cymbalen van het drumstel vervangen wordt,.... dit alles badend in geel, groen, rood, blauw tapijt van de vele lichten en spots.

Canada's finest kwamen de "nieuwe" cd World Container voorstellen en het is één van hun betere: "Yer Not The Ocean", "World Container", "In View" staan probleemloos naarst 'Courage", "Music at Work" en "Fully Completely". Heerlijk was ook "At the 100th Meridian" met prachtig instrumentaaltje alvorens de slotstrofe werd ingezet...

Toch is er een maar..... om één of andere obscure reden was de zaal niet volledig plat gegaan. Het gejoel (of beter het gebrek eraan) voor de bissen was maar aan de magere kant. Wat ze niet tegenhield er nog 2 pareltjes tegen aan te gooien.

De setlist vind je hier .

1 opmerking:

Koop zei

Jammer dat Keulen twee dagen nadien "Little Bones" kreeg, en Eindhoven op mijn verjaardag zelfs EN "gift shop" EN "locked inside the trunk of a car" EN "Wheat Kings" - damn!!