LeffingeLeuren: Vr en Za

JOHN BUTLER TRIO Een Ontdekking zoals we ze vroeger wel meer hadden op LL (remember Gutterball) Een naam om te onthouden. Een WOW optreden van jewelste. Deze "Onbekende Naam " zette de tent gewoon op zijn kop. Wat die uit zijn "acoustische" gitaar haalt, daar kan Ben Harper nog een puntje aan zuigen. Begonnen met 2 mooie songs drijvend op een stevig tempo kreeg het trio al vlug de handen elkaar, maar dat was pas voorspel bij wat er zou volgen. Zijn solo-nummertje deinde uit in een vingerspel (sic) waar hij met beide handen compleet verschillende melodien aan het tokkelen was die zowaar nog aansloten en fantastisch klonken ook. Later kregen ook de drummer en de (contra)bassist nog hun moment de gloire waarbij vooral de drummer indruk maakte. Chapeau voor de organisatie om die mannen zo 'hoog' te programmeren. "Zebra", "Better Than", "Funky Tonight" CHECK IT OUT !!

Maar het begon dus allemaal vrijdag met een verdienstelijk Hof van Commerce (met Rios). The Datsuns zag ik eerder dit jaar in de zaal en ook nu weren brachten ze in your face rock like a motherfucker from hell. Leuk ook om te zien hoe ze achteraf bij El Guapo Stuntteam goedkeurend mee stonden te shaken. El Guapo Stuntteam is dan ook mijn tweede ontdekking van dit festival. Lekkere vuile gitaren en songs. In de gaten te houden !!! Van Razorlight heb ik 3 nummers gezien omdat mijn werkshift dan in de zaal begon en ik vond het nogal mak en tam. (Koop's comments volgen ongetwijfeld). Dub pistols mag men vlug vergeten.

De zaterdag begon voor mij schitterend met Oi Va Voi. betere dansbare deuntjes met klezmer invloeden, een kortgebroekte knettergekke violiste en een zwarte zangeres in een soort babydoll (ja het oog mag ook wat) ondersteund door allemaal rasmuzikanten. heerlijk ! Van Jets begonnen met de nodige arrogantie 10 minuten te laat maar brachten de rock die van hen verwacht mag worden. De goede lijn werd doorgetrokken door The Veils. Frisse zanger, bassiste met de looks van een heroinehoertje en de 2 anderen brachten een stevige set die de halflege tent moeiteloos op sleeptouw nam. Daarna was het tijd voor de meest overbodige reunie van het jaar: The Scene: setje van een uur, na 40 minuten stoppen, minutenlang iedereen laten wachten en dan een 'iedereen is van de wereld' van een kwartier; GEEUW. Vive La FĂȘte brachten hun gebruikelijke show (Els Pynoo had hetzelfde corsetje aan als vorig jaar). Ghosts zullen evenvlug verdwijnen als ze opgekomen zijn en Soapstarter heeft potentieel maar verliezen zich onnodig in allerlei overbodige elektronische snufjes.

Mooie foto's op Wannabes. Kijk zeker eens bij The Datsuns

Uitkijken nu naar Rachid Taha, Absynthe Minded en de afterparty :p

1 opmerking:

Koop zei

Wannabes-foto's: wat zag die Els P er weer vreselijk (en vreselijk sletterig) uit. En de muziek zal navenant zijn geweest, ongetwijfeld. Razorlight feedback: ben zelfs niet tot het eind gebleven, maar dat had misschien ook met hoofdpijn en pijnlijke rug te maken (een mens wordt ouder). Beetje puberaal, met de catchy hitsingles afgewisseld met ondermaatse vullers. En een zanger die koeltjes reageerde op het nochtans enthousiaste - screaming girls - publiek. Was inderdaad beter naar Police-concertfilm gaan kijken, maar kom, nog paar weekjes slapen en we zien ze live in het Sportpaleis (voor een ticketbedrag waarvoor je een middelgroot Afrikaans land kan voeden).