Sneak

Eerder deze week ben ik Camera Studio binnengewandeld om een filmpke mee te pikken. De sneak preview natuurlijk. Hopende op de Simpson film, maar het werd Molière . Gezien het een zaal is die de mainstream Hollywood films toont vond ik het verrassend een franse film te zien. Eén die zich 2H30 voortsleept van het ene zwakke moment naar het andere. De film zou het Molière moeten bekend maken aan de amerikanen ofzo meen ik ergens gelezen te hebben, wel, er zitten flauwe moppen genoeg in om Molière's strijd tussen tragedie en komedie te duiden (zie ook de compleet overbodige laatste 5 minuten). Quote van de film: Fabrice Luchini, die als Monsieur Jourdaine tegen zijn vrouw zegt: "Verberg je borsten zodanig dat we er niet steeds hoeven op te kijken" terwijl ze een zedige jurk tot de hals toe draagt.

Mijn Oscar-nominatie gaat echter naar dezelfde borsten van Laura Morante in een iets minder zedige jurk: bij het spreken en in/uitademen gaan ze wonderbra-gewijs van pannekoeken tot opgeblazen kikker niveau en terug.

Goede 2de: de paardjes scène (opleiding tot "acteur" waarin Mr Jourdain en Molière paarden uitbeelden)

Voor de rest is het niet echt een aanrader.

2 opmerkingen:

Koop zei

had toch graag wat jpg'skes of youtubes gezien bij die uitleg over al die borsten. Nu is het wat Henin-niveau, qua post :-)

Shamrockske zei

de trailer staat op you tube, de tettenscene ontbreekt helaas: hier