Baloji@Manuscript

Gister naar Oostende gertrokken voor het debuut van Baloji (Balo van Starflam die een P.Diddy doet) . Nu is rap/hip hop/soul niet mijn geliefkoosde genre, maar ik had toch niks op handen, het was gratis en ik ben al in eeuwen niet meer in Oostende geweest.

Het eerste optreden ooit van Baloji viel goed mee. 3 kwartier leuke sounds and raps en een paar heeeeeeeel leuke dingen. Ongelooflijk ook hoe ze de 6man en vrouw op het kleine podium in de Manu gekregen hebben. Balo had dus nog een drummer, bassist, gitarist (met ingewikkeldere pedalenbox dan Geoffrey Burton), zanger en zangeres (leuk ding die wat onhandig sexy stond te bewegen) bij. Een hele bende volk die ook de nodige ambiance in de propvolle zaal kreeg. Gabriel Rios, Flip Kowlier en co (sorry, effe name droppen) stonden deftige mee te shaken. (hebben ook meegewerkt aan de binnenkort te verschijnen cd).

Een uur na het eerste optreden begon dan ook meteen het tweede optreden van Baloji ook in de Manuscript, 6 man en een vrouw op het podium, de bv's zaten ondertussen in Lafayette. Het was ook opgehouden met regenen. Er was nu iets meer plaats ook, er was al wat meer geconsumeerd en de bende op het podium voelde zich zo te zien ook meer op hun gemak. Bij momenten stond het hele café te dansen (of toch met hun armen te zwaaien). De slordigheden uit het eerste optreden leken wat verdwenen en alles klonk wat hechter. Topnummers: Hotel Impala, L'autre côté de l'eau en Congo.

Geen opmerkingen: