Dag8: Road to Lake Taupo

Het hangt al een paar dagen in de lucht, maar vandaag is het echt zover: regen, buien en nattigheid die uit lucht valt.... Wat doet een mens dan: naar Waiotapu gaan!  Daar beginnen ze de dag met het ietwat kunstmatig activeren van een geiser door er een zeepsopachtig iets in te kieperen en een vijftal minuten spuit er dan water uit dat gat meters hoog de lucht in. Het grappige is dan dat het de helft van de aanwezigen het na minder dan een minuut van de eruptie aftrapt terwijl dit zeker nog een kwartier verder gaat.Het andere deel van het park is ook best leuk wandelen ware het niet dat het nogal druk is met indiers, chinezen en andere europeanen. En het regent. Met bakken.  Maar dat toont dan weer mooi hoe alles vanuit verschillende warmtebronnen en poelen langs plateau’tjes naar een verder gelegen meer stroomt.  Champagne Pool, Thunder Crater, Artist’s Palette, allemaal via de Primrose Terraces en Frying Pan Flat naar Lake Ngakoro, geurend naar zwavel en andere dampen.  Tenslotte is er nog “Devil’s Bath” een gifgele poel, mooi in contrast met die blauwe van gister.
Na nog wat vergeefs op droogte gewacht te hebben, rijd ik maar verder richtng Lake Taupo. Net ervoor is er nog een heel eenvoudig thermisch parkje “Craters of the Moon”.  Mooi in zijn eenvoud, een paar kraters, veel  struikgewas en veel stoom die van overal komt. Oja, het regende niet meer!Aan de andere kant van de straat waren de Huka Falls. Wat een feest voor het oog. De kracht van de stroom, hoever het water in het bassin gespuid werd van toch maar geringe hoogte en die kleur... Machig & Prachtig!

Prachtig was ook het idee dat ik had toen ik langs het meer reed en de bergen aan de andere kant in de wolken zag.... 2 opmerkingen:

Kim Houkx zei

Mooie geisers en kraters!!
Geniet er maar met volle teugen van!! x

Karen en Frank zei

Brings back happy memories :-)
Huka Falls is inderdaad ongelooflijk indrukwekkend.