Dag12: Road To Wellington


Heerlijk wakker worden op de Freedom Camping in Napier. Pal naast het strand, zicht op de stille zee en de opkomende zon. Nog lekker wat liggen lezen, luieren, kijken, ... Al had ik de avond ervoor wat meer ambiance verwacht op die plaats, maar elk bleef nogal in zijn cocoon (lees auto), net als op de gewone camping.
Vanochtend dan maar de kust verder verkend tot Clifton (Cape Kidnappers) en via Hastings (nog zo’n Art Deco dorpje) verder gereden richting Wellington. Het valt me eigenlijk wel op dat als je de pijlen “Town Center” volgt, je in een soort shopping mall zonder dak terecht komt. Een paar straten met winkels, restaurants en andere commerciĆ«le dingen, maar dat daar eigenlijk geen kat woont. De bewoning zit veelal in estates rond die commerciĆ«le hub.


Onderweg nog even gestopt in Mount Bruce, een soort park waarin ze bepaalde vogelsoorten proberen in stand te houden zoals de hihi (what’s in a name), de kokako en de kiwi. Die kan je daar trouwens zien. Aangezien het een nachtvogel hebben ze een paar van die beesten in een groot “hok” gestopt en hun bioritme met 12u doorgedraaid zodanig dat ze wakker zijn als er bezoekers zijn .

Daarna verder gebold tot een camping net voor Wellington. Onderweg was het “gewoon” heel mooi, niet het extravagante van gister. J

Geen opmerkingen: