nog wa concertjes

Bloc Party@AB, 25 april.

Do Believe The Hype!! Schitterend optreden van deze bende. Prachtige wall of sound doorbroken door freaky gitaartjes, hoge zangstemmen en tegendraadse drums. Zaaaaaaaaalig!

De Roovers met All My Sons@ Stadsschouwburg, Brugge, 26 april

Pakkende opvoering van een stuk van Arthur Miller waarin gekampt wordt met de naweeen van den oorlog, een verdwenen zoon, een gekwelde vader, een ongelovige moeder en bronstige zoon. De lach, de traan, de wrangheid en de hilarische momenten wisselen zich af. Een gezelschap die op mijn must-see lijstje komt (net als olympique dramatique, TG Stan en de koe.

H.T. Roberts @ Kavijkaskaffee, Zwankendamme, 28 april

Ooit heel lang geleden heeft Koop me de eerste cd van HT Roberts "Following The Buffalo" meegegeven. Een pareltje. Sindsdien niks meer van gehoord van die kerel, tot zijn naam opeens opdook in het grote Zwankendamme (op de as Brugge, Lissewege, Zeebrugge voor de niet-kenners). Ik natuurlijk daarheen. 't kavijakskaffee wordt gerund door t gezin Borny: moeder, dochter en vader (die ook nog manager is van verschillende artiesen als Paul Couter, de C uit TC Matic) en is een oranje gekleurd havenarbeiderskaffee met piepklein podium. Voor dit optreden was er een kleine 30 man aanwezig, waaronder 6 winnaars van Radio 1, 4 gezellige 18-jarige meiden en de rest zag eruit alsof ze tot het meubilair behoorden. Heerlijk sfeertje...

HT trad op met Gys Hollebosch, subtilist op allerhande snaarinstrumenten en 2de stem waar nodig. HT begeleidde zijn eigen zelve op gitaar en liet voor de rest zijn korrelige stem en de verhaaltjes het werk doen, want verhaaltjes zijn het stuk voor stuk zijn songs, over nachtelijke ritten naar huis en koffie in eigen keuken, de verjaardag van zijn dochter, de naamgeving van Buffalo AA Gent, leven in de vlaamse ardennen... Meerendeel van de liedjes werden ook ingeleid door leuk verhaaltje. Uiteindelijjk kabbelde het optreden voort gelijk de golven van een winstille zee, maar dan wel in een fantastische sfeer. Hij putte vooral uit zijn laatste 2 CD's waarop hij naar eigen zeggen, zijn thuis gevonden heeft.... Iets verder weg van de blues dan op zijn eerste, maar de rest maakt veel goed.
Een aanrader dus: Fingernail Moon, zijn laatste CD.

Oja, Rodenbach van het vat in het kaffee en een heerlijke kavijak triple gebrouwen door "de dulle brouwers" uit Diksmuide

Door het zonnige weer bijna vergeten:

Howe Gelb: 'Sno Angel @ Cactus@MaZ, Brugge, 29 april

Ik volg volledig MoonArt Gallery .

RedRockRally@Burg, Brugge, 1 mei

Heerlijk weertje, dus heb ik alles van de RedRockRally gemist, naar het schijnt waren "The Spoons" de verdiende winnaars. Ik was er net op tijd om er het optreden van RedZebra mee te pikken, of beter een Slabbynck & Friends: Living Room, Put Your Head in the Bucket, Spit on the city (met de jongste CD&V schepen als dansemieke op het podium) waren van de partij, alsook het complete John Lennon Rifle Club repertoire (These boots are made for walking & Adopted by Madonna (zie lager)) met Nathalie Van Laeke op screaming guitar en zang, Riemeloare van de Nihilisten kwam ook effe meebrullen, maar meeste indruk op mij maakte ene Floor Vandenbussche, een 17 jarige met een klok van een stem, die onder andere Tiko (Biko van Pieter Gabriel aangepast naar een aanklacht tegen de uitwijzing van een Georgisch meisje) zong. Nog het vermelden waard: ze speelden ook "Winning" van "The Sound." Heerlijk !

Daarna kwam een afknapper van jewelste: Billie King. Wat een slechte uitvoering van een slecht idee met slechte songs, gebrek aan podium presence, Tine Reymen die als een gekke koe over het podium waggelt terwijl de rest er als zuurpruimen staat naar te kijken. Neen, voor mij hoeft het niet meer. Ik snap dus ook de hype rond Isolde Lasoen niet, kwa drumwerk en uitstraling kan ze bijlange niet tippen aan Maria Magdalena, euh, Linda.

1 opmerking:

Koop zei

Big ups voor Linda. NIEMAND kan aan haar tippen. Tenzij Keith Moon, maar die is tot nader order nog steeds redelijk dood. En heeft geen tieten.