't Klinkt

Het is weer begonnen. Klinkers & Vama Veche oftwel rondhangen op de burg, in de botanieken hof of één van de Klinkende Kroegen.

Vrijdag mocht ene Bai Kamara Jr openen en die deed dat verre van slecht, leuke mix van soul/funk afgewisseld met wat afro gitaartjes. Goeie stem, ingespeelde band. Meer moest het niet zijn. Ook de Afro-Cuban All Stars deden wat van hen verwacht werd. Aanstekelijke salsa-deuntjes waarop zowat iedereen in beweging kwam. Speciale vermelding voor de abuela die achteraan op het podium aan het dansen was als ware ze Bez bij de Happpy Mondays.

Zaterdag kon je op de koppen lopen voor een matige Superlijm. Nogal monotoon na een nummer of vier. Er kwam dan ook weinig respons van het publiek. Een veeg teken.. Na amper 3 kwartier muziek, was het 3 kwartier wachten op Daan, die ook maar een uur speelde. Dat was vrijdag wel anders... In elk geval, de nachtwinkel deed gouden zaken door de gebrekkige organisatie van de dranktent op de burg (ze zijn zelfs zonder bier gevallen, laat 't volgend jaar maar aan iemand anders over). Maar Daan dus, die bracht een afgewerkte show, maar een beetje bloedloos vind ik. De poses, het onverstaanbaar gewauwel tussen de nummers door. Veel deed het me allemaal niet. Tot "Swedish Designer Drugs" & "Housewife" de boel eindelijk losmaakten. Daarna was het dan ook gedaan. Wat me wel aangenaam verraste was de goeie zangstem van Isolde & de, euh, bewegingen/dansjes van trompettist Jo Hermans. Echt entertainend !

De avond werd afgerond onder een gigantische notelaar met lekkere notenporto. Bedankt Wim !

Na een dagje relatieve rust was het maandag weer swingen geblazen met Orchestre International Du Vetex. Een bont allegaartje van blazers & trommels. Moge men voor te beginnen alvast de organisator stenigen om die 15 beweeglijke mensen op het kleine podium te zetten zodanig dat ze geen beweginsruimte hebben terwijl er 50 meter verder een staat waar iedereen wel op kan. Gelukkige besloten ze om na het eerste nummer gewoon voor het podium te spelen, waardoor de kindjes zich konden uitleven on-stage. Veel balkan, paar andere deuntjes en hoed af voor de diepe tonen van de bombardon. Sfeervol, humoristisch tot en met.

De film "Bullit" kon me minder bekoren.

Het is alvast uitkijken naar Ojos de Brujo op vrijdag en Motek op zaterdag

1 opmerking:

Koop zei

wat zou een abuela zijn?