Daarom

Neen, ik ga dit jaar niet.

Hoofdreden is dat ze hun ziel nu helemaal verkocht hebben, hun kap over de haag gesmeten en zich volledig toewijden aan het aanbidden van het gouden kalf, zijnde de spenderende massa en ten allen prijze die massa willen bevredigen en doen dit dan ook met alle mogelijke offers. Een trend die zich al jaren aan het doorzetten is, maar dit jaar is de druppel gevallen die mijn emmer doet overlopen.

Vooreerst het programma:
- De folk is verdwenen, zelfs de 'new tradition' is ver te zoeken. Fool's Gold, Anouk, dEUS, Tom McRea, Joas As A Policewoman, Tindersticks, Baloji, School is Cool, ... Vele van die bands hebben hun verdienste, maar zijn eerder acts voor Pop Werchter, Lokeren, Cactus, ... dan de podia op de zuidwestvlaamse gronden. Magere uitzondering in heel het programma zijn The Pogues, Los De Abajo, La Bottine Souriante & het 70ste verjaardagsfeestje van Willem Vermandere. Solomon Burke & Paolo Conte zijn ook wel interessante namen, maar kom.
- de optredens in de hoofdtent beginnen pas om 17u ipv 13u of zelfs 11u vroeger. Op die manier vallen er wat mogelijke interessante groepen weg. (zo stond Seth Lakeman er ergens halverwege de middag en er zijn nog van die voorbeelden)
- In de biertent had je vroeger ook optredens (Buurman o.a.) die vallen nu ook allemaal weg en worden vervangen door 3 dj's, waaronder een 70-jarige die nu al trots in de krant verteld dat hij zijn 2 cd'kes met de liedjes in volgorde klaar heeft.... Leuk dat ze die man een kans geven, maar hoe kan je dan inspelen op je publiek?
- de kinderanimatie is ook verworden tot het "braafjes" bijwonen van shows op hun niveau waar ze vroeger creatief konden knutselen, shows in mekaar steken en ravotten dat het een lust was.
- de ticketprijs is van 90 EUR voor 3 dagen (donderdag was dan gratis) naar 115 EUR voor 3 dagen gegaan (voor Gorki betaal je 10 EUR extra)
- enige maatregel waar ik nog wat kan inkomen: dat je je eigen drank niet meer mag meenemen op het terrein.


Okay, ze hebben wat ze willen, de vvk is nog nooit zo goed geweest, maar het aanbod is zodanig verschraald en de roots zodanig verloochend (hoort er iemand de haan kraaien?) dat ze mij er niet gaan zien.

Deerlycke & Gooikoorts kunnen er maar wel bij varen.

1 opmerking:

Koop zei

straf! en ik die nu dacht tiens zal hij daar nu weer rondlopen en zo ja: wat vindt hij van die verbreding.

Hiermee weten we het. Nico en Dranouter niet langer een twee-eenheid. Er zijn geen zekerheden meer, alles gaat teloor!