Sssst !

Een rode draad tijdens de 3-dagen Klinkende Kroegen en Benenwerk waren de controles van de meneer met de geluidsmeterkes. Iedere dag waren ze ostentatief aanwezig en handelden er ook naar. Resultaat was dat de set van J. Le Braxous echt nergens naar leek omdat de drums de rest overstemde. Aan de salsa-kant van 't Astridpark kon je de muziek niet horen tenzij je in het verlengde van de boxen stond. Leukste reactie was in de Estaminet. Toen meneer met zijn meterke passeerde werd er prompt accoustisch gegaan en mocht het publiek "Born to be Wild" meebrullen. Een snedig "Is't zo goed" richting de inspecteur....

90 db is echt wel te stil ... Raar trouwens dat ze op de Burg & Vismarkt wel vollen bak mochten spelen. Of storen de beats niet zoveel als de gitaren als ze luid staan?

Of hoe een stad eigenhandig een eigen initiatief de grond in kan boren.

Maar los daarvan....

Dollarqueen rockt stevig en deed me kwa stem & muziek bij momenten zwaar aan Tragically Hip denken... altijd een goeie referentie. J. Le Braxous leek nergens naar, tot dat de 2 combi's van de politie arriveerden om de boel plat te leggen wegens 00.10. Dan werd het geluid opeens luider gezet en klonk het stukken snediger en beter dan voorheen. Achter deze actie sta ik eigenlijk wel. Als ze afspraken maken dat het tot een bepaald uur mag, dan moet de organisatie maar zorgen dat de opbouw/afbraak van de verschillende groepen vlot genoeg gebeurd dat er geen half uur vertraging is. Anderzijds, 't ware wel leuk geweest mochten ze nog tijdje verder gespeeld hebben.

Zaterdag op Benenwerk heb ik vooral wat rondgedwaald. Genoten van folkstage, gezellig gebabbeld bij de salsa, enorm genoten van ouwe rock'n'roll van The Hep Chaps op Radio Moderne. De beats op de Vismarkt hadden wel iets, maar leek toch iets te bizar om de boel helemaal mee te krijgen. Discobar Galaxie waren hun eigenzelve feestbeesten op de Burg. Er stond ook veel volk aan de silent stage, maar om aan te schuiven had ik geen zin.



Tenslotte was er nog een leuke kennismaking met de muziek van Voltbeat in de Crash...

't Waren weer een gezellige 3 weken. Nu afkicken.

1 opmerking:

Shamrockske zei

MAG denkt er het zijne van: http://www.moonartgallery.be/news.php?readmore=5646