Probeersels

Het is weer druk geweest in De Zwerver...

Vorige week donderdag was Soulfy er te gast (en ik werkte voor de eerste keer op een optreden ginder). 't voorprogramma Dedicted was helemaal mijn ding niet; Veel gegrunt en weinig afwisseling in het gitaar werk. Een vlugge blik in de zaal toonde een paar gitaristen die als molens stonden te draaien met hun lange haren... Dan liever Soulfly, ook nog niet helemaal mijn ding, maar de aanblik van de zaal en de moedige crowd surfers maakte veel goed.

Zondag was het dan de beurt aan Mystere, de oostendsche openingsband voor Theater Aan Zee. Ze omschrijven zichzelf als Big Sound Combo en het komt neer op lekker geskank, wat zuiderse tonen en een stevige scheut Rage Against The Machine (kwa zang dan). Energiek, gedreven, grappig, ... de ene zanger mag wel nog wat meer op de voorgrond gemixed worden, maar voor de rest viel er weinig op te merken. Fun ! Fun ! Fun !

Gisteren (en vandaag) kwam Arno's Stoemp proefdraaien voor Couleur Café en Theater Aan Zee. De stoemp is Arno's vaste band, 2 hemelse soulvolle dames als achtergrond zangeressen, een drietal blazers, een percussionist en een viertal arabische muzikanten. 16 man sterk in totaal. 't begon dan ook als een moker met een paar oude TC Matic krakers: Ratata en Haha. Heerlijk hard en fantastisch gedragen door de dames. Even later mochten die ook compleet loos gaan op Whoop That thing. Daarna kwamen er nog een reeks mij ongekende nummers waar elk zijn ding mocht doen. Af en toe werden de arabieren wel wat teveel wegblazen door Serge Feys en zijn keyboards, maar ... 't klonk verduiveld goed ! Nog een speciale vermelding voor het brusselse lied dat ze speciaal voor de show gemaakt hebben, 't multiculturele brussel wel te verstaan. Afgesloten werd er met de balkan versie van Oh la la, Putain Putain en les filles ...

Nog later werd er afgesloten met een paar heerlijke gesprekken aan de bar :p

Oja, ik kan hem alleen maar gelijk geven ...

3 opmerkingen:

P. Leno, Brussel zei

Gelijk heeft Arno om zo te fulmineren tegen die bullshit op TV.

Ongelijk heb je als je zegt dat Ratata een TC Matic-nummer is, dat komt uit een solo-CD van Arno.

Koop zei

Groot gelijk indeed, al dat hol gezwets. Al vind ik dat Marcel dat nog héél goed doet - niet makkelijk om van een scheet toch nog wat aanvaardbare tv te maken.

En Arno heeft dit soort van pseudo-rebels optreden (alsook een groot deel van zijn pose) natuurlijk gejat bij de grootmeester Gainsbourg.

P. Leno, Brussel zei

Het klopt natuurlijk wel : Gainsbourg "is the real thing". En je weet per definitie dat zo'n talkshows gebakken lucht zijn, dus waarom gaat Arno daar dan nog tussen zitten ?