Genieten (2)

Maandagochtend dan flux uit bed gesprongen en er vlug terug in voor nog 5 minuutjes, alvorens fris en monter de tweeling te gaan halen. Petje Nico mocht nog een dagje de rakkers entertainen.

's Ochtends zijn we dan richting Oostende voor Anker getrokken. Bootjes kijken is veelal leuk. Geen of weinig grote twee-of drie-masters. Des te meer kleine platbodems. Sommige hadden leuke versieringen op hun roeren (hond, dolfijn, arend ...) of andere leuke ornamenten met badeendjes. Maar na een paar had je eigenlijk wel gezien. Het versluizen van de binnen- en buitenvarende boten vonden ze al veel interessanter.

In de namiddag zijn we dan in Brugge gaan rondstruinen. In een strip die ik ooit eens in 't Brugs Beertje gekocht had ("De enige echte en wrede historie van de Brugse Beer") stond ook een wandelzoektocht 'op zoek naar de gouden beer'. Die wandelzoektoch hebben we dus deels gedaan. "Alla Mercator met tips en raadsels, ...." Dolenthousiast die snuiters ! (tot mijn verwondering want zo wandelachtig zijn ze eigenlijk niet).De tocht bracht ons langsheen de bekende toeristische plaatsen maar ook de wat rustigere oorden. Echt verbazend hoe vaak (en waar) er berenbeelden staan in het centrum.In de buurt van de botanieken hof zijn we 2 keer de mist ingegaan en hebben we geen antwoord op de vragen gevonden. Ik zal nog eens terug moeten gaan en verder zoeken of checken of de vragen ondertussen niet gedateerd zijn....

Van de crisis was in elk geval ook niet veel te merken. Ondanks het dorstige weer en het verlengde weekend vonden 'den Estaminet' en 'de Stoepa' het niet nodig om hun vaste sluitingsmaandag te veranderen. Dan heb je eens een wandeltraject dat langs leuke zaken met terras passeert....
Een volgende keer gaan we dan ook nog het andere deel van de route doen...
Wordt vervolgd !

1 opmerking:

Koop zei

het blijven schattige, guitige baaskes, die twee.
Al wordt het nu toch echt wel tijd dat er een eind komt aan dat steeds hetzelfde aandoen van die tweeling. Als baby kan dat nog leuk zijn, maar na nen tijd wordt dat belachelijk.

Selon moi.