Genieten (4)

of een beetje toch. Om het rijtje sinksen optredens af te ronden zijn we naar de manuscript afgezakt voor Gringo Star. Een amerikaans groepje dat aangekondigd was als een kruising tussen The Kinks, Dream Syndicate en The Strokes. Als Steve Wynn-fan kon ik dat natuurlijk niet aan mij laten voorbij gaan.

Warempel vanaf de stijl waarmee het eerste nummer werd ingezet was vintage Wynn. Die denderende drums, die hoekige gitaren, die inzet, .... Goed begonnen in elk geval. Daarna ging het nummer een compleet andere richting op en drukten ze duidelijk hun eigen stempel op het nummer. Iets wat ze duidelijk hebben. Een eigen stempel. Na het eerste nummer wisselden 3 van de 4 muzikanten van instrument (gitarist werd keyboard speler, drummer werd bassist, bassist werd drummer en leadzanger), iets wat ze het hele optreden door deden, behalve die ene dus.
't meerendeel van de nummers waren prima, helaas gingen ze ook paar keer serieus uit de bocht of werd het een oeverloze kakafonie. Alles ten volle dus, zowel ten goede als ten minder goede. Gelukkig had het eerste de bovenhand.

1 opmerking:

Koop zei

geen cd'eetje van de groep meegegraaid?