Genieten (3)

Nadat ik de sloebers afgezet was het tijd om voor de tweede keer in twee dagen richting Leffinge te trekken. Wreckless Eric & Amy Rigby traden er (mede dankzij Piv) op. Wreckless Eric ken ik van het hitje 'A Whole Wild World' en nog een nummer op een of andere Stiff Records verzamel lp die ik ergens liggen heb. Amy Rigby niet.

Wreckless Eric bleek een hilarische ouwe knar te zijn en Amy Rigby zijn vrouw. Zowat elk nummer werd zowat begeleid met een al dan niet ter zake doend verhaaltje. Niet dat ik veel van de nummers (her)kende maar het gaf een fantastische goede vibe in het verdonkerde kaffee.

Zo gaf hij ook zijn mening over John Mayall: ouwe knar die wat staat te pingelen op een gigantisch groot keyboard en af en toe op harmonica staat te toeteren, terwijl een paar bandleden een solo spelen en op het einde komt alles samen en ze noemen het een lied. Op zich klopt het wel, maar toch iets te denegrerend.

Ze bespeelden allerlei gitaren en key boards en wat disco tunes uit een laptop, wat wel een leuke afwisseling gaf. Zeker de momenten dat Eric de basgitaar ter hand nam en er veelal dreigende dreunen uitkwamen gecombineerd met het heftige gitaarspel en dito zang van Amy (top-wijf trouwens) waren fantastisch goed. Niet alles altijd zo zuiver was, maar het was zeker doorleefd en geleefd.

Alweer een uiterst genietbaar concert van een deftige 2u ! The way we like it !

1 opmerking:

Koop zei

heftig wichtje, zou niet misstaan in een band met Linda on drums