Larsson & The Datsuns @ De Zwerver

Zondagavond voor het eerst sinds lang nog eens naar Leffnge getrokken. VZW De Zwerver hun voorjaar op gang trok met Larsson en The Datsuns.

Larsson is een belgisch bandje met een goeie sound, paar heerlijke hooks, een zanger met presence, iets minder articulatie en echte hits ontbraken toch. Toch in de gaten houden zou ik zo zeggen, om de zanger te quoten: "we zijn het stadium van de imitatie nog niet volledig ontgroeid, daarom een nummerke van The Strokes." Hopelijk krijgen ze gauw hun scheut

The Datsuns dan. Kiwi punk rock van de bovenste plank. Zalige solo's, gitaar solo's this is (wink wink koop). Eerlijk gezegd kende ik die lui enkel van naam en hebben ze maar 1 nummer gespeeld dat ik kende (van hen): het stevige "M#therf*cker from Hell" en op het einde nog een 'trage' versie van "The KKK took my Baby Away" van oerpapa"s The Ramones. Animal op de drums, 2 gitaristen die elkaar afwisselden en bassist/zanger wiens zang redelijk op de achtergrond gemixed was, alsware het maar een extra instrument, samen een prachtige Wall of Sound, die voor een uur en 4 bisnummers stevig amusent zorgden.

Geen opmerkingen: