Kobolden

Het moet in het voorjaar van 87 geweest zijn... een woensdag, want ik hield die dat de stripbib open in JH Kontrabas. Koen kwam binnen gestormd: "Dit moeten jullie horen". De draaitafel werd vrijgemaakt, de plaat op gelegd, de volumeknop nog wat omhooggeschoven en de uppercut volgde... 'Caribou', 'Vamos', 'Isla de Encanta', 'Ed is Dead'.... Een WOW-erlebnis als geen ander. 'Come On Pilgrim' van the Pixies dus.

Daarna altijd fan geweest, nooit live gezien tot augustus 2005. De passage in Vorst van dit jaar mocht ik ook aan mij laten voorbij gaan wegens iets te laat aan gedacht om te bestellen (des zaterdagsochtends zijn we niet altijd even fris)... Tot HiS van zich liet horen met het heuglijke nieuws... Ticket over !

Rechtstreeks van Deinze naar Vorst, mooi op tijd, zodoende nog zonder probs kunnen parkeren, wat rondgeslenterd, wat gegeten, ... voorprogramma doorstaan (slechte nirvana klonen met dito geluid) en dan was het tijd voor de hoogmis.

Dachten we. Dit was de Doolittle-tour en dan verwacht je dat ze met 'Debaser' beginnen... niet dus. Een paar ongekende maar daarom niet minder mooie liedjes zorgden voor de kick off. Op't videoscherm werden allerlei ouwe vergeelde beelden geprojecteerd en het geluid was zeer goed (hoezo de klank kan niet goed zijn in Vorst?).
En dan opeens toch 'Debaser' ! Een eerste ontploffing in de zaal. Iedereen aan het meeschreeuwen... 'Tame', 'Wave of Mutilation', ... Kim wat spelend dat we alle nummers moesten aanhoren en niet konden doorspoelen de volgende kopstoot... 'Here Comes Your Man'... 'Monkey Gone To Heaven' ...Kim's achtergrond koortje is toch niet altijd wat het moet zijn bij 'La La Love You'(opnieuw prachtige animatie met lopende liefdeshartjes, tot lopende echte harten en allerlei pijlen).... tot 'Gouge Away'...

Eerste bisrondje opnieuw 'Wave of Mutilation'en nog iets

Dan heeeeeeeeeeel lang wachten op de ware explosie van ambi: 'U-Mass', 'Vamos', 'Gigantic' and 'Where Is My Mind?' en dan viel het doek.

Een heerlijk nostalgisch avondje met puike muziek en klank en mensen.

Geen opmerkingen: