De oude man & zijn mondmuziekske

Gisteren hadden we het geluk om de tweede keer op korte tijd Toots Thielemans aan het werk te zien. De eerste keer met dank aan Arno & TAZ, nu in de schouwburg met Nathalie Loriers op piano. Ze zaten wat ver van het publiek, knusjes, dicht op mekaar zodanig dat ze lustig onder elkaar konden converseren en Nathalie de nodige tips geven als er weer een nummer aan kwam dat ze niet echt gerepeteerd hadden...

Dit optreden was stukken aangenamer dan in die grote tent in oostende. Toots iets meer op zijn muziekske en wat minder gesoleer van zijn companen, maar vooral heeel spontaan en prachtig mooi in zijn eenvoud. 'ik ben geen componist, ik vind de muziekskes' HIj blijft ook een leuke verteller, maar bepaalde verhaaltjes ken ik ondertussen al 'midnight cowboy met Dustin Hoffman' en 'ik heb met iedereen gespeeld' waarna de opsomming van alle groten volgt. Leuk, sjarmerend, maar 't hoogte punt blijven de mooie melodie├źn. Dat braziliaanse met die dolfijn (of zo zegt hij toch) heerlijk ! een heerlijke bewerking ook van summertime en bluesette natuurlijk.

Zowaar een mooie namiddag ! (en te weten dat Milk Inc op het zelfde moment op de cross in Ruddervoorde was... neeeeeeeeen dank u)

Geen opmerkingen: