Paulusfeesten

Eenmaal een beetje gerecupereerd van Dranouter, trok ik direct na de volleytraining van woensdag richting 't Peter & Paulusplein in Oostende, alwaar Luka Bloom zijn ding deed. Het eerste kwartier goot het echt water en dat inspireerde hem om te openen met 'Love is a Monsoon' en de tekst van Ciara te wijzigen naar 'in troubled waters'... Voor de rest een concert zoals we van hem gewend zijn.

Daarna was het tijd voor Jamie Clarke, ex-gitarist van The Pogues. Zijn solo-werk ligt ook in dat verlengde. Stevige party-tunes, alleen spijtig dat het publiek niet meewilde.

Zaterdag heb ik dan helaas het afscheid van Lucy Loes gemist (damn volley) maar wat Elliot Murhpy bracht was alweer van de bovenste plank. Ik ken vooral zijn jonger werk, maar Bart herkende veel van zijn jaren '70 cd's... Rustige rock met een verhaal op sublieme wijze gebracht. meer moet dat niet zijn.

Vandaag mocht Hannelore Bedert openen en ze deed dat met verve. Wraak en scheldliedjes gebracht met leuke verhaaltjes en super stem. De doventolken trokken wel een deel van de aandacht weg van haar, vooral die kerel leefde zich absoluut in/uit.

Daarna was het de beurt aan Gorki en het wordt tijd dat Luc Devos zicht beperkt tot het zijn van een schertsfiguur.

Geen opmerkingen: