Zondag @ Cactus

Ook zondag begon met wat nattigheid (voor het festival dan) en het was nog steeds donker toen de Mono ons serieus wakker schudde. Rustig kabbelende lappen muziek die ontaarden in een heerlijke chaos van gejam met gitaren en drums. Sonic Youth ten tijde van Evol zowaar. Wakker worden !!!!!!!!!!!!

Terwijl we dan toch wakker waren konden we verder springen, feesten met Babylon Circus. Die kregen meteen iedereen mee en zorgden voor de eerste keer die dag dat iedereen aan het meebewegen, swingen, dansen was. De donkere wolken verdwenen dan ook en maakten plaats voor een warme, stralende zon.

Tweede aangename verrassing van de dag voor mij waren The Notwist. Ze zien er wat nerderig uit en lijkt erop dat een van die mannen gewoon de wii-music aan het spelen is, maar wat ze samen brengen met hun keyboards, gitaren en platendraaier klonk zeeeer goed en aangenaam.

Aangename verrassing nummer drie waren de mannen van !!!. Wat een energie, wat een gedrevenheid een grote zak steengoede songs. Tijdens het tweede nummer mochten ze de zanger al terug uit het publiek plukken. Zoiets straalt van alles uit en iedereen smaakte het wel.

Magic Numbers waren brachten een leuke set tijdens mijn schaft. De oude hits kregen iedereen mee en het nieuwere werk ligt in het verlengde daarvan. Het is dus uitkijken naar de nieuwe CD later dit jaar.

Mocht er een dak opgestaan hebben, dan ging dat er wel af tijdens Calexico. Amparo Sanchez was er dit keer niet bij, maar dat kon de pret niet drukken. Crystal Frontier zat helemaal vooraan in de set en gedreven door de blazers werd er onder de hete zon een fantastisch mooi mexicaans feestje gebouwd. Meermaals dacht ik, oja, ook dat nummer... en oja, ook dat, ....en .... echt een Geniet-moment, met grote G.

Lamb is grootendeels aan mij voorbijgegaan, maar 't weinige dat ik echt gehoord heb beviel me wel. Joss Stone was er niet, maar wat Jamie Lidell deed dat vlotjes vergeten. Hij ziet er niet uit, zijn band nog minder, ze krijgen echt de prijs van de 'worst dressed artists ever' op cactus, maar dat hield hen niet tegen om er een leuke set neer te zetten, meer dan dat zelfs, al vlug kregen ze iedereen mee en voor de derde keer stond iedereen te heupwiegen en tijdens Another Day stond iedereen gewoon te dansen, zwaaien swingen, tot ver achteraan in 't park. Zelden gezien.

Hear, See, Feel The World had een affiche waar ik blij mee was. Meerendeel bracht ook wat er van verwacht werd. Zeker de zondag vond ik een hoogdag. Maar het is en blijft ook een omgeving waarin met vrienden ontmoet en nieuwe vrienden maakt. Ook dat was dit jaar het geval. Altijd leuk om Koop te zien, de babbels met Kris en Valerie zorgen voor een leuke extra en met de rest van onze crew achter de lange bar hadden we een super weekend ! 27.000 bezoekers can't be wrong.

2 opmerkingen:

Koop zei

aha - kijk, eerherstel. Genamedropt worden in een post van Shamrockske, voorwaar een hoogtepunt in mijn nog prille leven als twintiger.

ps: mocht je die poster van See Feel... nog hebben, mag 'ie mee naar mossel jabbeke. Kan er orf en zijn kids wel een plezier mee doen.

Koop zei

trouwens: orf en kid:

zie
http://koopmobilephone.blogspot.com/