Taxi

De laatste maanden heb ik een paar keer een taxi genomen. Iedere keer viel ik achterover van de prijs van het korte ritje. 30-40 euro voor een ritje van met moeite 5 minuten... Taxi's zijn ongelooflijk duur in dit land, in andere (westerse) landen is dat toch goedkoper?
Mochten ze het wat goedkoper maken zou het ook makkelijk zijn om de auto eens te laten staan en met de taxi uit te gaan of toch naar huis toe te keren.

Volgend mij is er duidelijk ruimte voor een low-cast taxi-bedrijf... De Ryan Air van de taxi's. Gene mercedes met lederen zetels maar ne skoda octavia met stoffen zetelkes en een plastiekske erop om het te beschermen en vooral goedkoop. Bij reservatie een week op voorhand extra laag tarief, een nog beter tarief tijdens de daluren.

Na verloop van tijd gaan we dan wel extra kosten rekenen als de chauffeur moet uitstappen om de deuren openen te doen, wat extra voor het gebruik van de koffer, de passagierzetel vooraan naast de chauffeur gaat wat duurder wegens de extra-beenruimte en als je cash wil betalen wat extra omdat de chauffeur dan extra gevaar loopt voor overvallen en als je met kaart betaalt wat extra voor 't bakske, ...

Dit businessmodel staat als een huis volgens mij.

Nu nog juist de wetgever zover krijgen dat de taxi-maffia wetten gewijzigd worden waardoor zoiets mogelijk wordt....

2 opmerkingen:

P. Leno, Brussel zei

Don Peit toont interesse in dit businessmodel

Koop zei

dat dacht ik al, ja