Bruno Deneckere & Brendan Croker @ Kavijakskaffee

Het was alweer een tijdje geleden, maar voor deze heren maakten we graag nog eens de trip naar het landelijke Zwankendamme. Een stampvol Kavijakskaffee verwelkomde enthousiast deze twee ondergewaarde artiesten met hun tournee 'Before We Forget', een bloemlezing blues klassiekers.

Een onduidelijk kaartspelletje liet Brendan Croker beginnen. Enthoesiast met een zijden stem en gitaar en duidelijk zin om zijn verhaaltjes te vertellen. Covers zijn eigenlijk andere versies van een bepaald nummer, dus we spreken vanaf nu over 'playing a Version' in plaats van 'doing a Cover' (unless we're talking about virgins....)... 't kaffee ging vlot over tot het meezingen van de refreinen en tweede stem bij krakers als 'Old Dixie' luck' en 'sitting on the dock of the bay'.

Daarna was Bruno Deneckere aan de beurt met zijn ietwat nasale stem en ietwat meer country gerichte nummers. 'Blue Sky Over Nashville' stak er alweer met kop en shouders bovenuit.

Na de pauze speelden ze dan samen, opgesteld rond 1 micro. Helaas speelden/zongen ze veelal hetzelfde en sloeg op die manier de verveling ietwat toe. Ze hadden het m.i. wat spannender kunnen maken door elkaar wat meer als eerste/tweede stem/gitaar te gebruiken. 'House of the Rising Sun' en 'Babes in the Woods' zijn de nummers die hier blijven hangen.setlist en video'kes van Zwankendamme: hier
setlist en video'kes van de volledige tournee: hier

Geen opmerkingen: