The Levellers @ Zwerver

Puik avondje gisteren in de Zwerver. The Levellers Acoustic.

Maar wat is het toch met die bands die absoluut in een zaal met zeteltjes willen spelen en dan om de haverklap zeggen dat er gedanst mag/moet worden??? Zelfs Dr John bezondigde er zich aan....

De set van The Levellers was opsplitst in 2 delen, De eerste 3 kwartier iets rustiger, daarna werd de volume knop nog hoger gezet en het tempo nog een flink stuk de hoogte ingetrokken. Ze zaten ook redelijk dicht bij elkaar de 6 jongetjes, amper de helft van het podium werd gebruikt, en ze hadden in elk geval genoeg lol onder elkaar, helaas ging de helft van de conversaties verloren omdat de bassist geen micro had en we dus enkel de antwoorden van de anderen hoorden. Het kleine leffinge, no possibilities voor mischief en drank waren de onderwerpen in elk geval.

Uit het eerste deel herinner ik me vooral de prachtige "Boatsman", "The Road" en "Another Man's Cause". Na de pauze ging zowat de helft van de zaal aan het dansen en werden de voorste stoelen opzij geschoven: "Beautiful Day", "Carry Me" en andere opzwepende nummers gedreven door de fiddle.

De bissen zetten een fantastisch orgelpunt: "One Way"; "Rivaflow" en wat country met "The Devil Went Down to Georgia"

Volgende keer toch maar gewoon staand aub.

Geen opmerkingen: