Winged Victory

Meest originele groepsnaam voor 't moment is ongetwijfeld "A Winged Victory for the Sullen". Naast hun naam is ook de muziek niet voor de handliggend. Keyboards, strijkers en euh een gitaar die via een paar pedalen en nog een paar dingen naar een computer gaat, zo geluiden omzet die uit de versterker komen. Dat zat je tenminste, op de cd hoor je het niet. "Raar maar mooi" zei Koop nadat ik hem de cd had doorgespeeld. Mooi is het zeker, ik zet het regelmatig op als ik me moet concentreren op het werk. Vraag was, werk het ook live?

Ja dus. 7 nummers en een bis lang entertainden ze ons. Met mooi muziekjes, een paar visuals (waaronder een prachtig voorbijschuivende maan). Voor de rest was er weinig te zien, maar 't was echt een prachtige luisterervaring.

Sleeping Dog mocht openen, ietwat aanleunend bij Amatorski. Goed gebracht, maar aan podium presence kan nog gesleuteld worden.  Het veelvuldig herstemmen van de gitaar begeleid door het platte "ja, kmoe stemmen & als je geen vragen hebt ...."... Moet er echt na elk nummer gestemd worden als je gewoon wat plukt aan de snaren?

Geen opmerkingen: