Not Bruges Central

In het ... euh ... kader van Brugge Centraal is er ook "This is not Bruges Centraal" waar deel jongeren een installatie in een container brengen. Sommige hebben een hoog WTF gehalte, maar anderen vond ik aangenaam:
- 'I Live Here' van Karel Verhoeven: vluchteling en bananendozen met grappig veiligheidsfilmpje als in vliegtuig. 't filmpje maakt de voorstelling eigenlijk
- 'Public Paintings' van Tom Poelmans: meer druk dan schilderkunst, maar mooie kleuren en patronencombinaties

- "The Curious Shadow' van Sandy Claes & Daan Wampers: Ietwat vreemd want je wordt gefilmd en geprojecteerd maar er lijkt ook ander volk aanwezig te zijn. Curieus...
- "Still We Live Between Concrete Walls" van Nele Fack & Stijn Deprez: ietwat in het verlengde van Dj's vs Vj's. Een wolkenkrabberlandschap wordt "bewerkt" met licht, stralen, projecties & muziek.

In het passeren ben ik ook eens binnnengesprongen in de AbsoluteArtGallery op den Dijver waar, echt niet Brugge Centraal gewijs, Karel Meersman zijn cartoons tentoon stelt. Echte mooie en grappige werken ivm de olieramp in de Golf van Mexico, Belgische politiek, beroemde mensen (arno, clint eastwood, Kowlier, ...)

Geen opmerkingen: