Anne Clark

Geweldig avondje gisteravond in de Vooruit !  Na een prachtige instrumental, begon het concert meteen met 'Killing Time'. Belachlijk was wel dat de meneer van de PA de schuiver van haar micro pas halverwege het nummer vond.  Na nog een klassieker was het tijd voor rustiger en nieuwer werk. Mooi en net toen dreigde weg te zakken werk 'Heaven' ingezet. Een serieus gewijzigde versie dan de plaatversie, maar daar komen we dan ook voor. Van dan af werd het tempo geregeld de hoogte in gejaagd en viel het op hoe "breed" en "monumentaal" de muziek wel klonk, niet in het minst te danken aan de cellist (electrische cello natuurlijk). Na een spetterend 'Our Darkness' (wat een gejam van de gitarist en keyboard speler !) en het prachtige 'Full Moon' was het tijd voor de bissen, met het korte en snelle 'Sleeper in Metropolis' in de tweede bisronde als orgelpunt. 1h45 pure fun !Daarvoor moch Luna Twist openen. Het begin hebben gemist omdat de rij nogal lang was en we dan maar een lekkere Grimbergen van't vat prefereerden in 't Vooruit Kaffee. 'Look Out' werd gespeeld kort nadat we binnenkwamen. Stevige versie, al kwam Alain Tant's puberale podium act nogal zielig over. Maar klinken deed het ! Geldt eigenlijk ook voor de rest van de set. Afgewerkte sound, maar echt overkomen deed het niet helemaal. 'African Time' werd als slotnummer lang uitgesponnen, maar Blanchart liet zich volledig gaan :p

Beeld van de avond blijft toch hoe cool/koel Anne Clark voor het scherm van voor het drumstel stond (iemand idee wat daar het nut van is?) met opgegeven hoofd terwijl de rest van de band ongelooflijk aan het freaken was. Yeah !
 

1 opmerking:

Koop zei

ben geen geluidstechnicus maar dat scherm dient dus om de geluidsbalans goed te krijgen; om ervoor te zorgen dat de drum niet in andere micro's weergalmt en de mix niet overheerst. Zie ook de drummmer van de Laatse Show die ook in zo'n kooitje zit. Beats me waarom dan niet elke drummer (of: geen enkele) in zo'n kooitje zit. Iets te maken met de dada's van de geluidstechnicus van dienst?

ps groeten aan Linda en Steve vanavond. Je weet welk onderwerp aan te snijden, hé? ;-)