John Butler Trio

September 2007 was het, op LeffingeLeuren. De laatste keer dat ik compleet weggeblazen was door wat er op het podium gebeurde. Kiekevel tot en met. John Butler Trio was de schuldige.

Zondag waren de mannen in de AB, maar de magie ontbrak (niet helemaal) en ze zijn er in geslaagd hun bis "Funky Tonight" helemaal te verkloten waardoor ik toch redelijk ontgoocheld de te lange treinreis naar huis zat te pruilen.

Het begon allemaal mooi met de opener 'Used to get High' en 'Better Man' redelijk vroeg in de set. De nieuwe nummers pasten naadloos naast het oudere werk. Vooral "Revolution" bleef hangen ("It has Evolution in it"). Vooral het tweede halfuur was echt weer serieus de moeite. Toen speelde JB enkele nummers solo, of minimaal geruggesteund. Het echte waaaaaaaaaauwwwwwww-effect van op LL was er niet, maar hij deed ook mindere spectaculaire dingen, maar dat gaf niet, ik stond nog steeds een big smile te genieten. Zeker toen die 2 vrouwen voor ons kwamen staan swingen. :p

Daarna ging het jammer genoeg wat richting de afgrond. De vele opendoekjes die drummer kreeg begonnen te storen. Ruimte in de nummers voor wat improvisatie en gesoleer is best leuk, maar hoeft daarna dan nog een 'solo' van 5 minuten? Hoeven al die goedkope 'nazang'-momenten ("eio !") en hoeven die dan nog es hernomen worden tijdens die drumsolo?

Tijdens mijn favorite nummer "Funky Tonight" werd dan nog eens een bassolo getrokken en gerekt totdat het toch weer een percussie moment was. Ronduit vervelend dan nog.

Aldus eindigde het toch nog op valse & wrange noot.

5 opmerkingen:

zinnerboy zei

Je vergeet te vermelden dat sommigen zelfs rode bollen op hun benen kregen van dat oeverloos gemekker.

Shamrockske zei

ai, zinner, met je dat nu echt terug in herinnering brengen :(

P. Leno, Brussel zei

Lijkt mij een regelrecht BVC !

Shamrockske zei

@P.Leno, daarvoor was het eerst uur te goed.
HiS daarentegen lijkt me een steeds groter BVC te worden...

P. Leno, Brussel zei

What's that supposed to mean ????? Don Peit is on his way