Patagonie (2)

In El Calafate begon de rondreis met een bezoek aan de prachtige gletsjer Perito Moreno. Eerst met een bootje dichterbij varen, daarna vanaf verschillende balkonnekes op de tegenliggende oever deze natuurpracht bewonderen. Dat blauwe licht doorheen dat witte ijs ... die pieken, die afvallende ijsblokken ...

Gister hebben we laguna met verscheidene vogelsoorten bezocht waar de flamingoes op hun ene poot stonden, waar de black faced ibissen langs scheerden en de harriers zich een weg tegen de wind vochten. De dag werd afgesloten met een bezoek aan een estancia alwaar het leven van de gaucho en de schapenteelt nader uitgelegd werd. Na een alweer geweldige maaltijd (een steakske is hier rap 400-500 gram) volgde nog een folklore dansje.

Vandaag dan terug het bootje op om de Upsala glestjer te zien (veel ijsschotsen op grote afstand, dus weinig te zien), maar vooral de spegatzi geltsjer maakte indruk door zijn steile helling en helblauwe kleuren.

Morgen gaan we richting Puerto Natales om zaterdag op 4-daagse trekking naar Torres del Paine te gaan. Dan nog 2 dagen Ushuaia te gaan alvorens terug te keren.

De linux computers herkennen helaas geen fototoestellen, fotos opladen lukt dus niet...

Geen opmerkingen: