Zwarte Heerser

en dan heb ik het niet over de herverkiezing van Obama, de return van de echte Ryan Donk bij blauwzwart maar over Godspeed You! Black Emperor waarvan ik gister het concert in de Cirque Royal mocht beleven. Echt vertrouwd met hun muziek, ben/was ik niet, maar hun passages vorig jaar werden overladen met superlatieven door diverse vrienden en kennissen, dus, te checken !

5 nummers hebben ze gespeeld, gespreid over 2u. Je moet het maar doen.
  • Hope Drone
  • Mladic
  • Moya
  • Behemoth
  • The Sad Mafioso
Het eerst duurde ongeveer 40 minuten en bouwde langzaam op naar een paar hoogtepunten, terwijl op de achtergrond leuke projecties kwamen. Het was bij momenten dan ook interessant om de gasten achter de projectoren in de gaten te houden. Hoe ze met hun vingers en glazen bollen de projectie beïnvloedden. Voor de rest moet je de muziek gewoon ondergaan. Ja het is hier en daar wat monotoon en uitgesponnen, maar plots komt daar weer een wending ...

Mladic was in dat opzicht kort en krachtig. Moya begon even krachtig en energiek maar doofde dan uit in te langdradig gejam. Behemoth begon dan weer traag om geweldig te eindigen. The Sad Mafioso was dan weer een voltreffer op alle gebied: 3 gitaren (al dan iet vervormd), 2 bassen, 1 viool en 2 drums en de projecties (Wall Street 1928? afgewisseld met raketbetogingen in '80? , onder andere).

Hier Mladic in Londen
 

Geen opmerkingen: