Feestweek

Na de voorbije regenzaterdagen werd er het weekend na Cactus nauwelijks bewogen. Geen Cirque+, geen Woosha... Nu blijkt dat het daar zo goed als drooggebleven is. Graag gedaan.
Op  zondag heb ik me dan toch buiten gewaagd. Terug even de grens over, naar een of ander voorstadje van Lille. Aldaar op het oefenterrein van de plaatselijke 4de provincialer ofzo mocht La Troba Kung-Fu het gepeupel opwarmen. Beetje veel rumba zoals ik eerder in het MaZ mocht meemaken. Leuk zonder meer. Opvallend veel Fransen daar in Lille ... nu, Manu Chao is ook een fransman zeker... In elk geval, er volgde 2u30 plezant gehos en gejoel. Minder hard en minder punk dan 10 jaar geleden, maar vervelen deed het echt niet. Integendeel ! Het werkte aanstekelijk. Ja, er werd wat veel gejojojo'd, ja, er die constante scheepshoorn is wat ambetant, ja na 3 kwartier aan je bissen beginnen en dan nog 3 keer zolang spelen is belachelijk. Maar dat kon de pret niet drukken. Meespringen en roepen bij het ondergaan zonnetje... want wat hij brengt zijn ijzersterke nummers met een enorme overgave en overgoten met een flinke saus charisma. ...

Op dinsdag was er weer een stap terug in de tijd. Soulsister opende als saaisister. Daardoor hadden we gezellig tijd om met de leuke omstanders kennis te maken en ik moet dringend wat meer soaps ofzo bekijken dat ik de mensen ook daadwerkelijk (her)ken. Die kleine drummer uit "Blokken" was er trouwens ook.Gelukkig deden The Scabs daarna wel waarvoor we er waren: meegesleepd worden in goeie muziek. In't begin wat klankproblemen, maar daarna was het gewoon crescendo. Ijzersterke set en die bassolo van "Matchboxcar" blijft de max !

Donderdagavond was het terug vandat :Richting Heist. Superlijm klonk nog even oninteressant als de vorige keren dat ik ze zag. Customs waren goed. Beter dan die keer in de 4AD. Het publiek was helaas redelijk apatisch ondanks de moeite die Customs deden. Ook deze keer viel de goeie lichtshow me op.

Vrijdag volgde er een nieuw hoogtepunt op het Heldenplein. Gentlemen of Verona & Psycho 44 mochten het podium opwarmen. De zangeres van die eerste deed het ook letterlijk. complete overacting voor een leegplein. De tweede klonken ook beter en harder maar vergingen in een brij van teveel 't zelfde. Tijd zat dus om terug de draad op te pikken met een klasmakker uit het lagere. zo'n 25 jaar niet gezien... maar voor de Heideroosjes was iedereen er dus. Een vol plein, echt voor die mannen. Ook hier wat klankmiserie in't beginnen maar dan was't echt wel volle bak ambiance, leute en genieten. Snedige nummers afgewisseld met wat slapstick en tonnen energie op het podium. en ernaast. Jammer dat zo'n mannen ermee ophouden.

Oja, enkel tussen Superlijm & Customs heeft het wat gedruppeld. Laten we het zo houden. Ook straks bij Babylon Cirus !

Geen opmerkingen: