De achtervolging

Het begon toen ik Sarah ophaalde, ... de eerste druppels vielen. Eventjes maar. Lichtervelde, Rumbeke waren droog, tot we even later verder reden. Kortrijk was doornat, Lille droog tot we aan de andere kant kwamen, waar het weer begon te druppelen. Dan droog tot in Arras. Auto schoon geparkeerd, relatief vlot het terrein op, glaasje water besteld (Heineken) en dan konden we net op tijd gaan schuilen voor de wolkbreuk die het terrein wat blank zette...Niet alle jassen bleken waterdicht, het bladerdek ook niet.
Met enige vertraging tengevolge van de nattigheid begn Within Temptation aan een degelijke set, maar het bleef al bij al braafjes, net als op plaat. Sharon's stem haalt ook de hogere noten niet meer met het gevolg dat het bij de oudere nummers niet altijd even goed klonk.
Daarna was het richting het tweede podium voor Miles Kane. Ook hier een degelijke set, snedig begonnen, beetje als de Modfather in beter dagen. Maar na een tijdje sloop er toch wat verveling in de set, of was het niet iets teveel van hetzelfde? Gelukkig was het ook naar het einde toe terug een pak snediger. Hij wint in elk geval de prijs van de schoonste broek.
Daarna de maag gevuld met wat tartiflette en we waren klaar voor het vervolg. Florence + The Machine. Wat een stem ! en wat een energie bij momenten ! Met haar blauwe outfit deed ze me wat denken aan Loreena McKennitt. Of was het omdat die dag in Dranouter ook redelijk uitgeregend was. Ook hier was het uiteindelijk degelijk zonder meer. Lachwekkend waren wel die aziaten voor ons met hun Hello Kitty adoratie....In elk geval, Florence jaagde de regen en de wolken weg.

En dan was het tijd voor de band waarvoor ik gekomen was: Pearl Jam ! kwamen, zagen, overwonnen. Kwamen een kwartier te laat op, maar desalniettemin, ondere de mooie rooie lucht van de ondergaande zon werd weer een kick ass set gespeeld. Van de toch verrassende opener "Release" , overeen schitterend "Better Man" en lekker stevige "Wishlist" en "Corduory" . Wat een band, wat een stem (al klonk die behoorlijk gebroken tussen de nummers door). Met een heerlijk trio: "Jeremy", "Alive" & "Yellow Ledbetter" werden we nacht ingestuurd ...

Ik vraag me toch af waarom ze het niet in Torhout doen, 't stikt daar van de (West) Vlamingen :)

Geen opmerkingen: