't Klonk

't Klonk de ene keer wat beter dan de andere op Klinkers...

't begon met valse noot. Regen de eerste vrijdagavond om 20u. Gelukkig was die anderhalf uur later over en kon ik nog tijdig droog vertrekken om 't springfeestje van Babylon Circus mee te maken. Ambi van eerste tot laaste minuut. We waren een fijn publiek en zij deden lustig mee.

Op zaterdag waren er ook wat valse noten: die nederlaag op sijsele strand was niet meergerekend, de ontwrichte elleboog van christine al helemaal niet. Gelukkig was het weer wat beter ...

Des woensdags was er de eerste training van het seizoen, pijnloos doorstaan. Hoera !

Op donderdag ben ik dan onder een stralende hemel richting den botanieken hof getrokken voor avondje vama veche. Liesa van der Aa speelde er, maar 't was net iets te gezellig aan de bar/op het terras met Kris, Kobe en de jarige Valerie.

Rarara, wat gebeurde er de volgende vrjidag rond 20u ... Maar opnieuw tijdig gestopt voor een tweede Scabs avond op korte tijd. Zo goed als dezelfde setlist, iets minder ambi op een nochtans volgelopen Burg, maar alweer een lekker stevig stukje rock. Maar die covers mogen wegblijven. Ook die van The Clash.

De zaterdag was er José James, en die viel best mee als je luisterde. Als kijkende gast ergerde ik me aan zijn présence, als volleerde gladde hiphopper. "I need somebody like you to understand my heart" ... please !!!!

Hoogtepunt van het klinkergebeuren was er evenwel op woensdag: Gavin Friday. Helaas niet in 't Gruuthuuse wegens de nattigheid overdag (het gekende verhaal), maar de schouwburg kon er ook mee door :) .  Het trok in niets op wat ik nog in gedachten had van die magische avond met Hil in The Olympia in Dublin, maar dat deerde niet. The man is a Performer en dat hebben we geweten.  Startend met een snedig & bitsig "Caucasian Walk" , 'Each Man Kills' en super cover van Brel 'Next" (Au suivant). Daarna zakte het een beetje weg, mede omdat hij die hoge noten niet echt meer haalt, maar 'I want to live" & "Angel" kregen toch de handen stevig op elkaar.  Met 'Amsterdam' & '5 years" in eigen bewerkingen kregen ook de bissen nog iets speciaals & magisch.

Dieptepunt van Klinkers volgde 's anderendaags. Weiland stond iets onverstaanbaars te brengen aan L'estaminet en Bollaert & Friends was dit jaar werkelijk the friends... Ricky Gorden en een ellenlange Boogie Boy .... niet moeilijk dat het pas plezant werd tijdens de laatste 2 nummers. Auch !

Benenwerk heb ik gemist wegens volk over de vloer van 's middags en toch iets te getoost om nog een nachtelijk dans te doen. De fietstocht met de WIVO-heren verliep dan weer wel vlot ...Nu nog een plaats vinden waar ze niet raar opkijken als je de bestelling voor 17 personen direct nog eens vraagt wanneer ze ons een kwartier laten wachten op die eerste pintjes :) en daarna meteen nog eens. 't eten was lekker in die hoppeschuur.

Op naar het volgende snikhete weekend met wat volley en dan de grens over om ene Gers Pardoel te moeten aanhoren.... gelukkig is er daarna vuurwerk!

Geen opmerkingen: