Zuur

Dat er regels zijn, dat ze gevolgd moeten worden tot daarentoe, maar beetje menselijkheid zou niet misstaan. Vorige week waren er de minderjarigen in Oostende, deze week zijn het die in Brugge. Niet te vergelijken met de dakloze illegalen die een ander leven zoeken, gedwongen of niet, maar eveneens schrijnend is de uitspraak van de rechter ivm kinderopvang Pietje Pek.

op Focus TV: hier.

Er is een tekort aan kinderopvang voor mensen die geen normale 9u-17u job hebben en die zijn er almaar meer. Horeca, ploegwerk en de laatste tijd komen daar de warenhuizen bij, want we willen met zijn allen winkelen tot 20u/21u, ... maar opvang ah nee, die stopt vroeger, die stopt in het weekend, die.....

Tuurlijjk moet 't het wat leefbaar zijn voor iedereen en ja, spelende kinderen maken lawaai, maar neen ,'t zijn er geen honderden, ja 't is in het centrum, ja ook daar wordt er bij goed weer wel eens buiten gespeeld... Als 't nog mag, want in Poperinge is onlangs besloten dat er niet meer gevoetbald mag worden op een speelplein.

Ook hier speelt NIMBY weer te volle. Hoe gaan we ooit nog iets realizeren in dit land.

In een eerdere versie van het artikel mocht de opvang ook niet open zijn tijdens de verlofperiode.... Als er geen school is, waar moeten die dan naar toe?

Een bekende stelde alvast voor om het gerechtsgebouw te gebruiken, dat wordt in het weekend toch onderbenut. Goeie zaak!

Volgens mij evolueren we met de kinderverblijven naar een situatie als met de fuifzalen in Brugge: alles buiten de stad, als het even kan doe maar op het industrieterrein. Misschien kunnen we een multifunctionele tempel maken met enerzijds een kinderopvang van 6u tot 22u en anderzijds een of andere mega disco van 22u tot 6u, de nieuwe cactus rock club en nog wat andere mooie dingen. Waarom niet in de plaats van dit gebouw.

Helemaal zuur word ik bij het lezen van de reacties van "de mondige burger". Die rechtse, onverdraagzame achterklap. BAH !

Voor de facebookers: steun Mieke & Co: hier.

Geen opmerkingen: