Swamp

Tony Joe White kon zich gister goed thuis voelen in't MaZ. Het was er heel duister met een sobere rode belichting. Nightclubsfeer tot en met en 't was er snikheet. Maar dan eerder een hitte van het droge type, al had mijn metgezelle last van "ejaculerend bier" ...

TJW begon solo (onlangs de omkadering was een grote zwarte hoed, diep over de ogen getrokken en die ogen waren al bedekt met een grote zonnebril) met een paar nieuwe (trage nummers). Daarna kwam de drummer erbij en werd het tempo (gelukkig) ietwat omhoog getrokken en volgende enkele momenten met subliem gitaarspel. Na zijn "I'll take requests now" volgden alras "Stud Spider" en "Polk Salad Annie". Maar daarna ging het tempo weer omlaag en begon het op te vallen hoezeer bepaalde nummers op elkaar lijken en verloor het concert aan spankracht.

Na een lange pauze volgende uiteindelijk de bisnummers met als afsluiter het lang geeanticipeerde "Steamy Windows". Plots liep een deel van het volk dat reeds aan de bar stond de zaal terug in.

Geen opmerkingen: