Tragically Hip @ AB

Na een leuk bezoek aan wat Brusselse vrienden, eindigde het weekend in de Ancienne Belgique, met The Tragically Hip. Live altijd een sensatie. Er is ook altijd goed gezelschap voor hun optredens: Koop, 2 derde van ZIN, Eraly, Piv, en ander schoon volk als R. Coppens en S. Meuris

Deze keer begon het wat minder. Ze waren verdorie al begonnen terwijl de dj in de foyer nog zijn ding deed. 'New Orleans Is Sinking' hadden we dus gemist. Maar 'Depression Suite' en vooral 'Fireworks' trokken de boel voor ons goed op gang. Wel spijtig dat de bassen volledig uit de klankbalans gehaald werden. Gordon Downie zorgde ook dit keer met zijn zakdoekjes en stuntelige gang weer voor het nodige entertainment. "Courage" en "Fully Completely" (ja, S is een fan) zaten heel vroeg in de set en de ambi ging geleidelijk aan omhoog. "Coffee Girl" werd op gang getrokken met de leuke zin "life's too short for bad coffee..." wat mij dan weer aan Twin Peaks deed denken. Damn !

Na de onderbreking (jawel, er waren 2 sets onderbroken door een pauze) brachten ze eerste enkele nummers accoustisch ("Don't worry, these things are called chairs")waarvan 'Fiddler's Green' er toch wel ver boven uitstak. Daarna ging Downie compleet loos vanaf "Ahead by a Century" (aangekondigd als "Behind") en het ging crescendo tot "Music At Work".

Daarna kwamen nog de bissen met "Grace, Too" als machtig hoogtepunt. De tweede helft heeft voor mij alle het mindere van het eerste deel weggeveegd.

Afwezigen hadden ongelijk. Tot de volgende keer !


I come from downtown
Born ready for you
Armed with will and determination
And grace too

2 opmerkingen:

Koop zei

en de wc madam bleek best funky te zijn!
geslaagde avond, quoi...

P. Leno, Brussel zei

Eraly, R. Coppens, S. Meuris "schoon volk" ? Que ?