Bakker

Nauwelijks bekomen van het top100 gebeuren in 't risico zaterdag avond, dat uiteindelijk uitmondde in een glijpartij op de vesten in de vroege ochtend, mochten we zaterdag naar de premiere van "Freddy gaat naar de bakker".

Freddy De Vadder dus, menens export product en één van de vele West-Vlamingen in de "stand-up" comedy (Piv Huvluv, Wouter Deprez, Gunter Lamoot, Kama, ...). Deze keer gaat het over zijn vernieuwde status als nieuwe rijke en hoe daar mee omgaat. Deels terend op zijn ranzigheid en wil om te shockeren (marginaal danneels en porno), deels gevuld met scherpe analyse (analyse van de kerk) en dit allemaal gebracht in een sausje van "ik sta hier en jullie betalen in volle crisis om mij te horen lullen". 't Blijft een leuke combinatie. Meest opvallend vond ik nog dat "Wuk?" maar 1 keer gebruikt werd, "Baf, ip zijn mulle" een keer of 3, ... Zijn stoplappen gebruikt hij spaarzaam.

Over het decor was zeker ook nagedacht en hoe de show en de 'mens' De Vadder in elkaar overvloeiden was ook goed gevonden.

Maar zijn eerste show, blijft zijn beste. :p

Geen opmerkingen: