Ghinzu @ MaZ

Enigszins aangedaan van de opgelopen (nipte) volleynederlaag en beetje natjes van wat er uit de lucht viel, geraakte ik zaterdag toch nog net op tijd in' MaZ om 'Sold Out' te zien. Een man/vrouw duo die met beats, electronica en bijhorende visuals een wat 80's geïnspireerde set brachten. Beetje teveel van hetzelfde voor mijn doen, maar de afsluitende nummers mochten er zijn: 'I don't wanna have sex with you' en 'You're too drunk to fuck now'. yep, brusseleirs in 't engels.

De hoofdmoot van de avond waren ander hoofdstedelingen, razend populair over de taalgrens en iets zuidelijker. Bij ons jammer genoeg zwaar miskend. Ghinzu dus. Ze brengen muziek ergens tussen wave en rock in, een mooie balans tussen electronica en gitaren. Een energieke zanger die het volk weet te bespelen (maar laat aub dat falset stemmetje achterwege). De geluidsmuren/klanktapijten werden deftige opgetrokken en afgewisseld met leuke intermezzo's. Net wanneer een nummer langdradig dreigde te worden, ging het weer de andere kant op. Ze kregen ook zowat de hele zaal aan mee springen tijdens bepaalde nummers.

Helaas toch ook een paar dingetjes die me stoorden... de bindteksten waren in het engels, belgische ziekte? De gitarist/electronica-dinges moest soms door een roadie bijgelicht worden met een lampje zodat hij kon zien wat hij speelde.... Na een uur beginnen aan de bisnummers, ne keer 4, dan 2 en dan uiteindelijk toch 'Blow' (bijna 3 kwartier later).

Maar muzikaal top !

1 opmerking:

stefaneraly zei

ghinzu rulez. Viva bruselas