Discipline? Energie !

Gister stond er een leuke naam op 't podium van 't Manuscript in Oostende. The Disciplines. Wie? inderdaad, dat was ook mijn eerste reactie. Bleek om de nieuwe groep van de frontman van The Posies te gaan, Ken Stringfellow blijkt ook extra muzikant bij REM te zijn tijdens de tournees. Interessant genoeg om eens te gaan kijken.

Wat volgde was een energiek uur entertainment. 3 Noren met een Amerikaan aan de micro (soms toch). De set werd stevig ingezet. De betere hardere rock (zeg maar punk als Green Day de maatstaf is). Het moet ook zowat het enige nummer geweest zijn dat de zanger op het podium gebleven is. Het tweede nummer werd gebracht al kruipend over de toog van de Manu (geen sinecure). Tijdens het derde liep hij van voor naar achter en terug achter de bar. Daarna dook hij verscheidene keren tussen het publiek op, meestal lopend, ook een keer rondkruipend als een slang. "I Got Tired" bracht hij zelfs grotendeels vanaf het midden van de Langestraat. Gelukkig had hij geen micro met een zenderke, god weet waar hij toen beland zou zijn. Daarna werd iedereen ook naar buitengejaagd omdat hij zijn gezang een echo veroorzaakte en hij vond dat we dat moesten horen. Het laatste nummer van de set, stond hij gewoon mee te springen bij de gasten die vooraan stonden.

Discpline? euh, ironie, ja! Energie over, ja, als een jonge versie van Iggy ging hij tekeer. Ondersteund door een stevig doortrekkende band. "Wrong Lane", "Yours for the Taking" waren leuke songs. Live zeker een aanrader. Benieuwd hoe de cd klinkt.

Geen opmerkingen: