The Waterboys @ AB

Vorig jaar hadden ze een geweldig goed optreden gegeven in dezelfde zaal. Een echte best of met alle grote hits en andere meestampers. Deze keer was het thema duidelijk "book of lightning", de nieuwe binnenkort te verschijnen CD.

De sfeer was minder euforisch en uitgelaten dan vorig jaar, maar was het concert daarom minder?? Moeilijk te zeggen. Het is wennen aan de nieuwe songs al lijken "Everybody takes a tumble", "The Crash of Angles Wings" en "Sustain" heel wat potentieel te hebben en de komende jaren terug op te duiken in de sets. "Nobody's baby anymore" werd opgedragen aan ene B. Spears, die de laatste tijd regelmatig de krantenkoppen van de betere tabloids haalt.

Terug van lang geleden was "Old England". De vlam sloeg (eindelijk) in de pan met het slotoffensief "The Stolen Child", "Red Army Blues", "Medecine Bow" en een freaking, thin lizzy-achige versie van "The Pan Within"

Wat ik miste? een rits andere songs zoals "Don't Bang The Drums", de 2 zwartjes van de ritmesectie (en hun vertaling voor doven en gehoorgestoorden tijdens "Whole of the Moon")

Wat er wel was? Het speelplezier dat de mannen onder elkaar hebben, het maskergedoe tijdens "Kings of Kerry" en redelijk aangenaam concert.

Slante

Op hun my space staan er een paar clips van de nieuwe cd als ook deze fantastische improvisatie naar Bob Dylan's "Man Gave Names to All the Animals"



Geen opmerkingen: