Zonder Kleuren

21u stond er op de facebook-event. 21u30 stond er op het bord aan de deur. Uiteindelijk begon Sacri Cuori om 21u45 aan het opwarmingsrondje in den Trap in Kortrijk. Daar was ongeveer de helft van het volk dat Chuck Prophet een paar maand eerder kwam beleven en een deel daarvan was duideiljk niet gekmoen om te genieten van wat Dan Stuart zou brengen, een hels kabaal als in een kiekenkot was het gevolg (bij momenten toch. Maar wat Sacri Cuori bracht was mooi. Heel mooi, ergens tussen Dick Dale en Morphine in. Surf met een folkoristische toets.

Dan Stuart begon rond 22u30 aan zijn deel met Sacri Cuori als begeleidingsband. HIj was wat meer geagiteerd dan anders had ik de indruk. Zoals de manier waarop hij een plaatsje zocht om zijn setlist te leggen... Maar dat resulteerde enkel maar in een snederig optreden waarin oude en nieuwe nummers mekaar afwisselden gekruid met hier en daar een snuifje Green On Red. Die van Sacri Cuori mochten regelmatig loos gaan in een solo'tje en deden dat met verve. Mekaar goed in de gaten houdend om van richting te veranderen of af te ronden.  Helemaal in het begin zat een aangrijpend "Death and Angels", halverwege een snedig "16 Ways" en helemaal op het einde een super versie van "Time Ain't Nothing". Deze laatste is een merkwaardige stille versie met harmonietjes, maar supermooi !
Uiteindelijk stapte ik om 23u45 in de wagen richting Brugge, terwijl het in de verte veelvuldig aan het flitsen was en de nattigheid met bakken naar beneden kwam. Een beetje een contrast met het genot gedurende de voorgaande 2 uren.

1 opmerking:

zinnerboy zei

Ter geruststelling : In Moerbeke-Waas (16/9) was hij absoluut niet geagiteerd. En ook schitterend.