LL

Het was weer plezant in Leffinge van't weekend. De muziek, de optredens, het volk, het weer. Heerlijk !
De vrijdag begon voor mij met The Van Jets. Stevig optreden, gesmaakt door het publiek. Al gaat de bowie-fixatie mij iets te ver, toch was het genieten van "The Future" en consoorten.
The Subways konden me niet volledig overtuigen. Hun set was iets te veel een rollercoaster van goeie en slechte momenten. Ik vond ze op KarmaHotel een paar jaar geleden stukken beter. Wat niet wil zeggen dat ze nu niet rockten of zich niet uitleefden. Energie genoeg en "waar zijn die handjes" kwam er in zijn knoddige nederlands grappig uit. Het moment was wel toen hij  al crowdsurfend tot bij een van de lichtpalen kwam, erin klom en van toch een paar meter hoogte terug het publiek in dook. "You Don't Need Money To Have Good Time".
Daarna mocht Triggerfinger de tent helemaal opblazen. Wat ze ook deden. Het blijft één van mijn favoriete livebands. van "All This Dancing Around" tot "Cherry". Enige minpuntje vond ik de bissen. zowel "I Follow Rivers" als "Man Down" kregen toen het jongste grut wakker. Ik had graag nog eens hun oudere cover van "Commotion" gehoord/zien. Daarna nog een paar nummers van Sleepy Sun meegepikt in de zaal. Leuk gitaarwerk met zwakke vocals.

Zaterdag had ik een vroege dienst aan de verste bar. Tot daar klonk vooral Skip The Use zeer goed. Het stralend zonnetje en 't volk voor de tent zag er ook gezellig uit. Temper Trap stond onstellend vroeg naar mijn mening en voldeden aan de verwachtingen. Super ! Verrassing van de dag was voor mij Wolf People. Super gitaargeweld, al blijft de zang ook hier wat achter, maar een groep om in de gaten te houden. The Black Box Revelation deden wat ze moesten doen. Ambiance op hun snedige rock. Future Of The Left was iets teveel geschreeuw voor mij en Creature With An Atom Brain kon lang boeien tot hetun repetitieve muziek toch iets te euh repetitief werd.

Op zondag mocht Spinvis openen en ik moet zeggen, het viel mee. In het begin iets te rustig in de grote tent, maar het tempo werd iets hoger verder in de set met "Bagagedrager" en "Voor ik vergeet" als hoogtepunten. Bij Staff Benda Billi werkt piepende instrumente weer net iets teveel op mijn gemoed.

Helemaal leuk werd het tijdens de afterparty met Tricky & Tyler. De kuitspier werd goed getest en 't ziet er naaruit dat ik volgende week probleemloos kan herbeginnen aan mijn afscheidsseizoen.

Edit: ik zou verdorie nog vergeten om de meisjes van 't Schoon Vertier vergeten te vermelden. Zeer aangenaam entertainment !

Geen opmerkingen: